Την ώρα που ρωσικοί Kh-101 βομβάρδιζαν το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ουκρανίας, ο κ. Νατσιός ρωτούσε τον υπουργό Άμυνας εάν υπήρξε συμμετοχή αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που σταθμεύουν στη Λάρισα, στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε με πυραύλους ATACMS την 23η Ιουνίου, στη Σεβαστούπολη Κριμαίας και ποια είναι η περιοχή επιχειρησιακής ευθύνης των παραπάνω αεροσκαφών και με ποιον τρόπο η Ελλάδα ενημερώνεται για τις αποστολές που εκτελούν, επικαλούμενος ως μοναδική πηγή τον Jackson Hinkle, ακραίο προπαγανδιστή της Ρωσίας και της Χαμάς.

Μάλιστα, ο κ. Νατσιός προέβη και σε σχετική ανάρτηση τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση, ενώ από τη μια ακολουθεί κατευναστική πολιτική με την Τουρκία, φοβούμενη το casus belli, με τη Ρωσία εφαρμόζει επιθετική πολιτική, αδιαφορώντας ότι είναι πυρηνική υπερδύναμη και μας έχει εντάξει στις “εχθρικές της χώρες”, με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Ο καθένας βγάζει σχετικώς εύκολα τα συμπεράσματά του, θα προσθέσω εγώ.

Ενίσχυση στρατιωτικής συνεργασίας

Οι υπουργοί Αμυνας της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας υπέγραψαν, την Τετάρτη, Επιστολή Προθέσεων για τη δημιουργία Εναρμονισμένου Στρατιωτικού Διαδρόμου Κινητικότητας («Harmonized Military Mobility Corridor»). Ο διάδρομος θα δημιουργηθεί μέσω διασύνδεσης 4 λιμένων στρατηγικής σημασίας (Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βάρνα, Κωνστάντζα) και των αντίστοιχων υποδομών και δικτύων, ενισχύοντας τη δυνατότητα ταχύτερης μετακίνησης στρατιωτικού προσωπικού στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και παρακάμπτοντας ταυτόχρονα τα Στενά του Βοσπόρου. Παράλληλα, προωθείται και η επέκταση του ΝΑΤΟϊκού δικτύου καυσίμων από την Καβάλα προς την Αλεξανδρούπολη, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, έργο που αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη γεωστρατηγική σημασία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η υπογραφή της Επιστολής Προθέσεων έρχεται ως συνέχεια της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας κατά την τριμερή Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στη Βάρνα.