Ο Στέφανος Κασσελάκης πέταξε στα «μούτρα» των πολιτών ένα μπακαλόχαρτο. Το βάφτισε πόθεν έσχες και χωρίς καμία ντροπή άρχισε να κουνά και πάλι το δάχτυλο στη βάση της τακτικής του τραμπισμού, σύμφωνα με την οποία οι ύβρεις, οι χυδαιότητες και οι επιθέσεις σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων είναι η καλύτερη άμυνα.

Μόνο που υπέπεσε σε ένα σφάλμα. Βασικό. Το να υποτιμάς και να κοροϊδεύεις τους πολίτες την ώρα που τους ζητάς να σε εμπιστευτούν και να σε ψηφίσουν είναι το χειρότερο δυνατό. Κάπου εδώ ο χαβαλές με το lifestyle, τις σέλφι και τις αγκαλιές τελειώνει και αρχίζουν τα δύσκολα.

Διότι στο μπακαλόχαρτο που παρουσίασε σε ζωντανή σύνδεση ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρότι αποτελεί ένα έγγραφο που δεν έχει καμία νομική υπόσταση, ανοίγει ζητήματα. Σοβαρά ζητήματα ως προς την οικονομική κατάσταση του «γκουρού» της οικονομίας και του διεθνούς επιχειρείν, ο οποίος εμφανίζεται να ζει με δανεικά αν υπολογίσει τα έσοδά του και τα έξοδά του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 και προσθέσει τα ποσά που δαπανά από τις αρχές του έτους συμπεριλαμβανομένων και αυτών με τα οποία αγόρασε το υπερπολυτελές διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Ανοίγει όμως και άλλα θέματα ως προς την προέλευση των δανεικών. Των ιδρυμάτων δηλαδή που τον δάνεισαν τα ποσά που καταγράφονται στο μπακαλόχαρτο της ντροπής. Όπως και των θεμάτων που αφορούν στις παράνομες ενέργειές του. Δηλαδή στη διατήρηση μετοχών σε εταιρείες ενώ παράλληλα ήταν και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βάσει του νόμου έπρεπε τον Νοέμβριο του 2023 να έχει μεταβιβάσει τις συμμετοχές του. Ο νόμος που έφτιαξε ο Αλέξης Τσίπρας για να χτυπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του το 2016 είναι σαφής και ο Στέφανος Κασσελάκης έχει παρανομήσει.

Σε κάθε περίπτωση, η πραγματικότητα είναι πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι διπλά εκτεθειμένος, περισσότερο από τη μέχρι τώρα στάση του, αφού ούτε πόθεν έσχες παρουσίασε ούτε απαντήσεις έδωσε. Αντιθέτως, δημιούργησε νέα και ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα μετά την αποκάλυψη και του υπέρμετρου δανεισμού του.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιτεθεί στον πρωθυπουργό έχει δίκιο σε ένα σημείο. Στο τελευταίο. Εκεί που αναφέρει πως οι πολίτες θα τιμωρήσουν αυτούς που τους κοροϊδεύουν…