Σε «τηλεμαχία» προσκάλεσε -δια της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά- ο Στέφανος Κασσελάκης τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η πρόκληση-πρόσκληση σε «τηλεμαχία» ήρθε μετά από σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος σχολίασε δηκτικά το γεγονός ότι ο κύριος Κασσελάκης αποφεύγει την διακαναλική συνέντευξη, ενώ ταυτοχρόνως έκανε υποδείξεις στους δημοσιογράφους, τι να ρωτήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την δική του διακαναλική συνέντευξη, την προηγούμενη Κυριακή. Κάτι δεν πρέπει να έχουν καταλάβει καλά στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ένα ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών πέντε ημέρες πριν την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών, είναι τουλάχιστον άκαιρο. Κάτι τέτοιο κατ' αρχάς υποσκάπτει τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, καθώς όλη η συζήτηση θα επικεντρωθεί γύρω απ’ το «τι ακριβώς διημείφθη» σε ένα τέτοιου είδους ντιμπέιτ. Από την άλλη, συνιστά προσβολή στον όλο θεσμό των ευρωεκλογών, καθώς τέτοιο «καπέλωμα» των ευρωεκλογών λίγες μόνο ημέρες πριν τη διεξαγωγή τους, δεν έχει γίνει ποτέ στα χρονικά.

Είναι προφανές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης φοβάται την διακαναλική, καθώς εκεί -μοιραία- θα ερωτηθεί για το περίγραμμα της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο, στις πρώτες κιόλας ερωτήσεις κι αφού αυτές εξαντληθούν, θα ερωτηθεί κυρίως για το θέμα του Πόθεν Έσχες. Κάτι που όπως φαίνεται, η κίνησή του να παρουσιάσει ένα φύλλο EXCEL με ορισμένα στοιχεία από την περιουσιακή του κατάσταση -δίχως να περιγράφεται ο τρόπος κτήσης-, μάλλον του δημιούργησε περισσότερα προβλήματα, από όσα του έλυσε. Για την ακρίβεια, δεν του έλυσε κανένα. Συνυπολογίζοντας δε, ότι σε ένα περιβάλλον διακαναλικής συνέντευξης, δεν θα μπορέσει να καταφύγει στην «τοξικότητα δι' αντερωτήσεων» και σε ένα ακατάσχετο «whataboutism» έναντι των δημοσιογράφων -μιας και στην συνέντευξή του στη Ρόδο, δεν πήγε και πολύ καλά-, καταφεύγει στο να ζητήσει ένα εντελώς άκαιρο ντιμπέιτ, προκειμένου να υποστηρίξει ότι ο πρωθυπουργός τον φοβάται. Τέτοιου είδους καφενειακές πρακτικές, μάλλον δεν θα τον πάνε και πολύ μακριά. Αλλά, αφού έτσι κρίνει, εμάς μας περισσεύει.

Η δήλωση της Βούλας Κεχαγιά

«Επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπονόησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει την διακαναλική συνέντευξη τύπου, καλούμε σήμερα τον Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ με τον Στέφανο Κασσελάκη, ούτως ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Σε όποιο μέρος θέλει, όποτε θέλει -μέχρι την Παρασκευή- και με όποιον ή όποιους δημοσιογράφους ο ίδιος επιθυμεί. Και τότε θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που αφορούν την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών αρχηγών, το πώς αμείβεται ο κύριος Γκρίνμπεργκ, ποιες είναι οι συμβάσεις που έχει υπογράψει με τη Νέα Δημοκρατία και ποια είναι τα τιμολόγια που έχουν βγει για την αμοιβή του. Και φυσικά, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια και τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες. Στη διάθεσή τους».

Δείτε την σχετική ανάρτηση