Με μια ανάρτησή του στο Twitter/X ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, τοποθετήθηκε ουσιαστικά υπέρ της φοροδιαφυγής! Συγκεκριμένα, θέλοντας να σχολιάσει την πλατφόρμα καταγγελιών φοροδιαφυγής από τους πολίτες στην ΑΑΔΕ, είπε ότι «η ΝΔ κάνει τη ρουφιανιά εθνικό άθλημα», ενώ ανάρτησε και ένα βίντεο από έναν αποτυχόντα υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Βασίλη Σμπώκο, όπου σε μια συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής είπε από το βήμα την εξής μαντινάδα: «Απ' όταν ήμουνα μικρός / άκουσα και θυμούμαι / ό,τι κι αν κάμεις στη ζωή / ρουφιάνο μη σε πούνε».

Εντυπωσιακός ο εναγκαλισμός της Αριστεράς με τη φοροδιαφυγή, όπου προφανώς κατά τη θεώρησή της, οφείλει να φορολογείται μόνο εκείνος που δεν έχει τρόπο να φοροδιαφύγει - δηλαδή ο μισθωτός και ο συνταξιούχος! Καταπληκτική η ταξική συνείδηση της Αριστεράς, καθώς και η αλληλεγγύη της με τους «μη-έχοντες». Διότι εάν δεν στηρίξει τον κρατικό προϋπολογισμό ο μισθωτός, ποιος θα τον υποστηρίξει; Ο μεγαλογιατρός που δεν κόβει αποδείξεις και ζητάει φακελάκια; Ο μεγαλοδικηγόρος που δηλώνει πενιχρά εισοδήματα; Ο ταβερνιάρης που έχει το μαγαζί του στη Μύκονο επάνω στη θάλασσα και έχει βουλγάρικο POS; Είναι βέβαιο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης -ως εφοπλιστής συμφωνεί απόλυτα με την τοποθέτηση Πολάκη. Η φορολόγηση κατά την Αριστερά, είναι για τους «πλεμπαίους», όχι για τη «νομενκλατούρα». Και μετά απορούν γιατί τους «έφτυσαν» στις εθνικές εκλογές, μέχρι και οι εργατικές συνοικίες.

Η ανάρτηση Πολάκη

«Με αφορμή την «πλατφόρμα καταγγελίας φοροδιαφυγής» που κάνει τη ρουφιανια εθνικό άθλημα επι εποχης ΝΔ (φ 1) ….

δημοσιεύω αντί άλλης απάντησης το βιντεο αυτό με απόσπασμα ομιλίας του φίλου και συντρόφου Βασίλη Σμπώκου από μια Κεντρική Επιτροπή του Συριζα»

Δείτε την επίμαχη ανάρτηση