Με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επιμένει σε έναν μονομέτωπο αγώνα εναντίον του πρωθυπουργού και το ΠΑΣΟΚ να μετατρέπεται σε παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η στάση των ψηφοφόρων του, οι οποίοι, σε δημοσκοπήσεις, δίνουν σε μεγάλο βαθμό ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο τελευταίος έχει κάνει σαφές ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς «έχει φέρει την πολιτική του πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ», ωστόσο, όπως σημείωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, υπάρχει, ένας κόσμος που πιστεύει, που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ και που θέλει να δει ευρύτερες συναινέσεις. «Εμείς απευθυνόμαστε σε αυτόν τον κόσμο που διαχρονικά έχει σταθεί με την Ελλάδα της δημοκρατίας, της Ευρώπης και της προόδου», τόνισε. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει απορρίψει το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη σε αρκετές αποστροφές του, ωστόσο παραμένει το άνοιγμα στους ψηφοφόρους του κόμματος. «Πολλοί από τους συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα εκφράζουν μια προτίμηση για το ΠΑΣΟΚ θεωρώ πραγματικά ότι δεν έχουν κακή άποψη για το έργο το οποίο έγινε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ούτε προσωπικά κακή άποψη για εμένα ως πρωθυπουργό», έχει σημειώσει χαρακτηριστικά. 

Στο πλαίσιο αυτό, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία τα ευρύματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll για το site The Toc, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει ένα κρίσιμο κομμάτι των ψηφοφόρων του κέντρου που επιδιώκει συγκλίσεις και δεν είναι δυσαρεστημένο από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Ψηφοφόροι που πιθανότατα να μην εγκρίνουν τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, πήρε από πολύ νωρίς κάθετη θέση ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, βάζοντας μια «κόκκινη γραμμή».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρύματα της δημοσκόπησης, στο ερώτημα «Ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε και εμπιστεύεστε περισσότερο ότι θα κάνει πράξη όσα υπόσχεται;», οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη με ποσοστό 53,6%, ενώ στον Αλέξη Τσίπρα, μόλις 13%.

Στο ερώτημα «Ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα ποιον αισθάνεστε ποιο κοντά σας;» οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αισθάνονται ποιο κοντά τους τον Κυριάκο Μητσοτάκη (39,7%), σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα (19%).

Τέλος, στο ερώτημα «Ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό;» οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ποσοστό 54,4%, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 13,2%.