θέμα ηγεσίας εκτιμά ο Μάκης Βορίδης ότι θα τεθεί στο ΠΑΣΟΚ, λόγω των χαμηλών ποσοστών που προβλέπει ότι θα συγκεντρώσει στις επικείμενες εκλογές.

Ο υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Ανατολικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για τη δυσκολία του να ορίσει όρους, ώστε να μπορεί να υπάρχει. Ειδικότερα, σημείωσε πως έχει τοποθετηθεί ανάμεσα στους δύο και πιέζεται και από τους δύο. Ερωτηθείς εάν κάποιο κόμμα θα έχει πρόβλημα μετά τις εκλογές, είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα χάσει και θα παραμείνει, ενώ υποστήριξε πως τα χαμηλά ποσοστά στο ΠΑΣΟΚ θα δημιουργήσουν θέμα στην ηγεσία το κόμματος.

Τέλος, απέρριψε το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει ο άλλος πόλος, λέγοντας αυτό το θέμα έχει κλείσει.

Προχωρώντας σε μια εκτίμηση των αποτελεσμάτων, είπε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ψηλά, κοντά στο 65%. Επισήμανε, επίσης, πως τρεις παράγοντες θα καθορίσουν τα πράγματα: ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, ποια η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο και αν το ποσοστό του πρώτου κόμματος είναι κοντά στην αυτοδυναμία. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι η αυτοδυναμία είναι στρατηγικός στόχος για τη ΝΔ, ενώ χαρακτήρισε αδιανόητο ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να μην είναι πρωθυπουργός. Απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι δεύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.