Χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων η φετινή και ο Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να επισκεφθεί τη χώρα μας στις 16 Απριλίου, ημέρα Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία θα ξεκινήσει ξανά το ταξίδι της από την ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας και 10 ημέρες αργότερα, στις 26 Απριλίου, ο Γάλλος πρόεδρος θα την παραλάβει ο ίδιος για να τη μεταφέρει στο Παρίσι.

Ο Μακρόν μαζί με άλλους ηγέτες ανά τον κόσμο θα βρίσκεται στην Αθήνα μερικά 24ωρα πριν από την τελετή της Αφής, στη Σύνοδο για τους Ωκεανούς («Our Ocean Greece 2024»), όπου η χώρα μας θα ηγηθεί μιας προσπάθειας που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου για το κλίμα, Τζον Κέρι, θα κάνει τη διαφορά για όλον τον πλανήτη. Εκείνη την περίοδο η Αθήνα θα φιλοξενεί δεκάδες προσωπικότητες και αρχηγούς κρατών που θα λάβουν μέρος στη διάσκεψη.

Στο μεταξύ, η πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λοράνς Αουέρ, έχει αρχίσει τις προετοιμασίες για την παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας. Πέρα από τα πολιτικά πρόσωπα που βλέπει, η πρώτη της συνάντηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι έγινε με τη Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία ήταν επικεφαλής της Επιτροπής «Αθήνα 2004» στην επιτυχημένη Ολυμπιάδα που διοργάνωσε η Ελλάδα πριν 20 χρόνια, θεωρώντας ότι η εμπειρία που απέκτησε από τη διοργάνωση παραμένει πολύτιμη και για τους Γάλλους. Η πρέσβης, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, Τόνι Εστανγκέ, ετοιμάζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκδηλώσεων, ενώ τη νύχτα που η Φλόγα θα βρίσκεται στην Αθήνα θα διανυκτερεύσει στη γαλλική πρεσβεία.