«Ξεχασιάρης» αποδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα αρνήθηκε να καταδικάσει το καθεστώς Μαδούρο στην Βενεζουέλα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πριν λίγες μέρες, αφού επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, υπεραμύνθηκε της θέσης του λέγοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του τάσσονται ξεκάθαρα κατά του καθεστώτος του Νικολά Μαδούρο στην Βενεζουέλα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ποτέ δεν δίστασα και ως ευρωβουλευτής να καταδικάσω το καθεστώς της Βενεζουέλας». Βέβαια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλλον ξεχνάει κάποια πολύ σημαντικά πράγματα. Μπορεί ο ίδιος ως ευρωβουλευτής να μην πήρε θέση υπέρ του δικτάτορα Νικολά Μαδούρο αλλά το κόμμα του το έκανε στο παρελθόν. Και μάλιστα όσο ήταν ο ίδιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ

Συγκεκριμένα οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν το ψήφισμα B10-0023/2024 της Ευρωβουλής. Τι έλεγε αυτό το ψήφισμα; καταδίκαζε το καθεστώς Μαδούρο, μιλούσε για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και σοβαρές παραβιάσεις στην εκλογική διαδικασία, έκανε λόγο για εκτεταμένη διαφθορά στην χώρα ενώ καλούσε τον Μαδούρο να αναγνωρίσει τη βούληση του λαού και να φύγει από την εξουσία, ώστε να αναλάβει ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος. Κι όμως. Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης και Σάκης Αρναούτογλου ψήφισαν κατά, από κοινού με τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Πλεύσης Ελευθερίας. Ο δε Νίκος Παπανδρέου απουσίαζε από τη ψηφοφορία. 

Άρα πάρα τα όσα λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι ο ίδιος και το κόμμα του καταδικάζουν το βίαιο, αντιδημοκρατικό και διεφθαρμένο καθεστώς Μαδούρο, όταν ήρθε η ώρα στα επίσημα όργανα της Ε.Ε., δεν ψήφισαν την καταδίκη του! Άντε τώρα να εξηγήσεις στους ψηφοφόρους σου, όπου στην Ελλάδα τους πουλάς δικαιώματα και δημοκρατία, γιατί δεν ψήφισες υπέρ της καταδίκης ενός σκληρού δικτάτορα που κάνει εμπόριο ναρκωτικών. Και αυτό πάει τόσο για το ΠΑΣΟΚ, όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.