Ο Νίκος Χριστοδουλάκης εκθέτει τη λαϊκίστικη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ για τα μπλόκα των αγροτών.
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης σε συνέντευξη του για τις διαμαρτυρίες των αγροτών ξεκαθάρισε ότι τα μπλόκα, οι αποκλεισμοί δρόμων και λιμανιών είναι παράνομη και αντικοινωνική πράξη. Μάλιστα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έριξε καρφιά στην ηγεσία Ανδρουλάκη για τη στάση της στο αγροτικό ζήτημα, αναφέροντας ότι κάποτε θα πρέπει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μιλήσουν με σοβαρότητα και χωρίς λαϊκισμό για τον πρωτογενή τομέα, διότι το ζήτημα δεν είναι με την παρούσα κυβέρνηση αλλά διαχρονικό και αφορά όλα τα κόμματα.
Ο πρώην υπουργός παίρνει αποστάσεις από την επίσημη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος δικαιολογούσε τα μπλόκα των αγροτών, λέγοντας ότι κλείνουν τους δρόμους επειδή τους... κλείνουν το σπίτι. Και φυσικά κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι διαλύει τον πρωτογενή τομέα, κάτι που μάλλον δεν συμμερίζεται ο πρώην υπουργός του κόμματός του. Λαϊκίστικη στάση από έναν πολιτικό που βρίσκεται σε πανικό λόγω των επερχόμενων ανακατάξεων στην αντιπολίτευση. Μάλιστα από τον Νίκο Ανδρουλάκη έως την Άννα Διαμαντοπούλου έτρεχαν στα μπλόκα και μόνο που δεν ανέβηκαν σε τρακτέρ, όπως έκανε κάποτε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η δήλωση Χριστοδουλάκη
Όπως δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλάκης «Όσο και δικαιολογημένα να είναι τα αιτήματα, κατά τη άποψη μου η μέθοδος δεν είναι πάντα αυτή που αποδίδει. Εγώ δεν υποστήριξα ποτέ ακραίες μεθόδους. Ούτε θα το κάνω τώρα. Ήρθε η ώρα να υπάρξει συνεννόηση. Ναι είναι ακραίες μέθοδοι το κλείσιμο των δρόμων και των λιμανιών. Και πιστεύω ότι μόλις κλείσει αυτή η φάση του προβλήματος, η κυβέρνηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, διότι είναι εθνικό το ζήτημα, δεν είναι μόνο κομματικό και κυβερνητικό, θα πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι για ένα μακρόπνοο σχέδιο για την ανάταξη του αγροτικού τομέα στην χώρα μας. Με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χωρίς πολλά λαϊκίστικα θέματα και ζητήματα αφενός. Αφετέρου να συμφωνήσουν ποια είναι τα όρια της διαμαρτυρίας, την οποία σηκώνει η κοινωνία. Όσο δίκιο κι αν έχει μια κατηγορία ανθρώπων, δεν σημαίνει ότι μπορεί να παραβιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα τα δικαιώματα μιας άλλης κατηγορίας ανθρώπων».
Πάντως εδώ ο Νίκος Χριστοδουλάκης δικαιώνει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, οι οποίοι όχι μόνο ζητάνε διάλογο και ανοιχτούς δρόμους αλλά με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού συγκροτείται διακομματική επιτροπή για τον αγροτικό τομέα και τις ανάγκες του. Επιπλέον ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο εκθέτει τον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά μένει πιστός σε όσα έλεγε το κόμμα του όσο ήταν κυβέρνηση. Όλοι θυμόμαστε την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου να ξεφουσκώνει λάστιχα τρακτέρ, αλλά και μετέπειτα οι πράσινοι υπουργοί Γεωργίας, όπως ο Λαλιώτης, να λένε ότι τα μπλόκα είναι παράνομα και ότι κλείνουν τους δρόμους αυτοί που παίρνουν τις μεγάλες επιδοτήσεις. Για να μην θυμηθούμε και τα όσα αποκάλυψε ο Θεόδωρος Πάγκαλος για τις παράνομες επιδοτήσεις στους αγρότες εδώ και δεκαετίες. Αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης ούτε είδε, ούτε άκουσε και ανταγωνίζεται σε λαϊκισμό πλέον την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

