Είδε και από είδε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αντιλαμβάνεται πως η στρατηγική που ακολουθεί δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και έτσι ξαφνικά το έριξε στο... κληρονομικό δικαίωμα!

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο γνήσιος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας» είπε από τη Ρόδο για να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως... μαϊμού και πέτυχε ένα εξαιρετικό αυτογκόλ αναδεικνύοντας ως πολιτικό του αντίπαλο τον λαβωμένο ΣΥΡΙΖΑ. Πέρασε έτσι ένα αρκετά θολό μήνυμα στους ψηφοφόρους για τις προθέσεις του και κυρίως τη στόχευση του ΠΑΣΟΚ.

Είχε πει λίγο νωρίτερα βέβαια πως η παράταξη του ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει «η πραγματική εναλλακτική που χρειάζεται ο ελληνικός λαός» ομολογώντας έτσι πως η πραγματικότητα είναι άλλη από εκείνη που θέλει να παρουσιάσει.

Διαφεύγει του προέδρου Ανδρουλάκη ότι το κληρονομικό δικαίωμα δεν είναι εκείνο που σε «κάνει». Πόσο δε όταν με όρους της δεκαετίας του ’80 προσπαθείς να μιλήσεις σε ακροατήριο του 2023, με άλλες ανάγκες και άλλες προτεραιότητες.

Σε μια κρίση ειλικρίνειας βέβαια αποκάλυψε ότι το ΠΑΣΟΚ σε λίγα χρόνια θα είναι ξανά ο ισχυρός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας και η πραγματική εναλλακτική προοδευτική παράταξη που χρειάζεται η χώρα. Όχι σήμερα, όχι αύριο αλλά... σε λίγα χρόνια η πολιτική πραγματικότητα θα περιμένει τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ των ονείρων του να «ενηλικιωθεί» για να γίνει κάτι...