Η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίαςστις Σέρρες όπου επέλεξε να είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε σαφές το μήνυμα των πολιτών στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν «πουλάει».

Πριν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητα εκεί για να κρατήσει ψηλά το θέμα των Τεμπών. Ο Κώστας Καραμανλής «σάρωσε», η Νέα Δημοκρατία κυριάρχησε και ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την έδρα της Α’ Πειραιά.

Τώρα επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος: προσπαθεί να ταυτίσει τις επιλογές του με περιοχές του έχει πρόβλημα το κόμμα του: αφενός την Κρήτη που έγινε για πρώτη φορά γαλάζια και τον Δυτικό Τομέα.

Μόνο που οι στρατηγικές αυτές είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, έστω και από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως η υποψηφιότητα του Ρεθύμνου έρχεται για να στηρίξει τον Ανδρέα Ξανθό. Ο σχεδιασμός για τριήμερη περιοδεία στο νησί συνδυαστικά με κεντρική προεκλογική ομιλία την τελευταία εβδομάδα αποδεικνύει πως άλλοι είναι οι στόχοι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα και στον Δυτικό Τομέα όπου δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι ηττήθηκε και θεωρεί πως μπορεί να πάρει τη ρεβάνς.

Όσον αφορά την Α Πειραιά; Εκεί είναι υπόθεση προσωπική... Όπου και πάλι έχει ηττηθεί μια φορά.