Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του ΟΗΕ παρεμβαίνει στη συζήτηση για το «Μέλλον» καλώντας τους ηγέτες όλων των χωρών σε μια παγκόσμια συνεργασία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων κρίσεων που τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται με μεγάλη ταχύτητα, στην Ελλάδα τα δύο κόμματα… εξουσίας ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο με τα στελέχη τους να αγωνιούν για την πολιτική τους επιβίωση σε μια μάχη για την… καρέκλα.

Ο… αυτοδιαλυόμενος ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει τους επόμενους δύο μήνες μέσα σε μια διαρκή εσωκομματική μάχη που οδηγεί στο όρια του εξευτελισμού βουλευτές και στελέχη και στα όρια του ευτελισμού της λεγόμενης αντιπολίτευσης. Η μάχη της επιβίωσης είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχει μετατρέψει την Κουμουνδούρου σε στούντιο που γυρίζεται ένα ριάλιτι το οποίο ουδεμία σχέση έχει με πολιτική.

Στη Χαριλάου Τρικούπη 6 υποψήφιοι διαγκωνίζονται για το ποιος μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τους μισούς εξ αυτών να θυμούνται το παλιό ΠΑΣΟΚ, τα πράσινα και μπλε καφενεία και τη μάχη κατά της ολιγαρχίας και της ελίτ. Με φρασεολογία ανδρεοπαπανδρεϊκή και με λογική συριζαϊκή που θυμίζει Αλέξη Τσίπρα και μπόλικο Στέφανο Κασσελάκη. Χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόταση, χωρίς εναλλακτικές λύσεις που να μπορούν να πείσουν έστω κάποιους ψηφοφόρους για τη σημασία του εγχειρήματος που λέγεται ΠΑΣΟΚ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ κατέθεσε έναν πλήρη οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα και για το πώς θα πορευθούν ο ίδιος και η κυβέρνησή του μέχρι την άνοιξη του 2027 όταν και θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές. Και όχι απλά τον κατέθεσε, τον έθεσε άμεσα σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας με στόχο κεντρικό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη. 

Παιδεία, Υγεία, υποδομές, ασφάλεια έχουν μπει ως βασικές προτεραιότητες με τις οδηγίες στους υπουργούς και τα στελέχη να είναι κάτι περισσότερο από σαφείς. Όπως και τα χρονοδιαγράμματα. Η διαχείριση των κρίσεων είναι αλήθεια πως προκάλεσε καθυστερήσεις αν και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατόρθωσε να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσει σε τομές εν μέσω αυτών. Επίσης, κατά γενική ομολογία, κατάφερε να τις διαχειριστεί θέτοντας πλέον ως κεντρικό στόχο την αντιμετώπιση της ακρίβειας με κάθε δυνατό τρόπο.

Η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στη διεθνή σκηνή είναι επίσης αδιαμφισβήτητη. Η χώρα μας έχει επανακάμψει και λειτουργεί ως βασικός παίκτης στην Ευρωπαική Ένωση. Η σταθερότητα και η ασφάλεια τη μετατρέπουν σε κεντρικό παίκτη στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ και στο θέμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί έναν βασικό γεωστρατηγικό σύμμαχο. 

Είναι βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα επιτρέψει να χαθεί ό,τι χτίστηκε και ό,τι χτίζεται με κόπο και με τη μεγάλη συμβολή του ελληνικού λαού. Ούτε για εσωκομματικά παιχνίδια ούτε εξαιτίας της απίστευτης καταστροφολογίας στην οποία επενδύουν τα κόμματα που δηλώνουν κόμματα εξουσίας.