Το σκηνικό Πολάκη - Χαρίτση είναι μία πρόγευση για το τι χαλασμός θα γίνει όταν και όποτε γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Πολάκης σήμερα στη σύσκεψη των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές ότι η αντιπολίτευση μέχρι τούδε ήταν ανεπαρκής στον οικονομικό τομέα (καμπανάκι για Αχτσιόγλου - Χαρίτση, στενό προεκλογικό δίδυμο απέναντι στον Κασσελάκη, αλλά και για Τσακαλώτο που στήριξε επίσης Αχτσιόγλου), τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άσκησε κριτική στα υπερκέρδη εταιριών, για να πάρει το λόγο ο Χαρίτσης και να υπενθυμίσει στον αψύ κρητικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο κόμμα που ανέδειξε το θέμα εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Τον κάλεσε μάλιστα, τον νέο «υπερσυντονιστή» της ΚΟ να ελέγξει και τις επίκαιρες ερωτήσεις.

Αμέσως μετά το σκηνικό, Αχτσιόγλου, Χαρίτσης και Φωτίου αποχώρησαν (ως ένδειξη διαμαρτυρίας; ) από την αίθουσα. 

Μικρογραφία του συνεδρίου

Κάπως έτσι θα εξελιχθεί φυσικά και το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όταν και όποτε αυτό λάβει χώρα. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο και ο Κασσελάκης αυτό το γνωρίζει, γι' αυτό και προσπαθεί να τα αποφύγει αυτά. Ωστόσο όσο τα πάει πιο πίσω, αντί να ηρεμεί η εσωκομματική αντιπολίτευση, με τις συμπεριφορές Πολάκη και τις κινήσεις Κασσελάκη, θα εξοργίζεται ακόμα περισσότερο. 

Τη δεδομένη στιγμή πάντως και με αυτήν την κατάσταση, η διάσπαση μοιάζει να είναι το επικρατέστερο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ.