Ο Στέφανος Κασσελάκης βλέποντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε βερτιγκο από τις εσωκομματικές διαμάχες και τις κακές δημοσκοπικές επιδόσεις, βρήκε ευκαιρία να ρίξει γέφυρα επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, με αφορμή την Κύπρο. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη να συναντήσει την γυναίκα-σύμβολο Χαρίτα Μάντολες, με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σχολίασε κάτω από ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την συνάντηση που είχε στην Λεμεσό με την Χαρίτα Μάντολες, ζητώντας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να θέσει το ζήτημα των αγνοούμενων Κυπρίων στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών. Μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την «εξαιρετική πρωτοβουλία του» και κάνει λόγο για «κοινό αγώνα» από τις προοδευτικές δυνάμεις. «Μαζί ευρωπαϊκή Αριστερά και ευρωσοσιαλιστές να ζητήσουμε από την Ευρώπη να πάρει ξεκάθαρη θέση» αναφέρει στο σχόλιό του.

Φυσικά αυτή η αναφορά για κοινούς αγώνες μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς έχει φουντώσει για τα καλά η συζήτηση για συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αν και οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ προς το παρόν αποφεύγουν να τοποθετηθούν με σαφήνεια στο ζήτημα αυτό. Από την άλλη ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή το Κυπριακό, προσπαθεί να προλάβει τον Αλέξη Τσίπρα και τις πρωτοβουλίες του για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου, στο οποίο ο ίδιος θέλει να παίξει ηγετικό ρόλο.

Ήδη η δημόσια ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη και τα συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη, άνοιξαν έναν νέο κύκλο συζητήσεων στο ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Κασσελάκης, λένε, βρήκε την ευκαιρία να ρίξει γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των δύο κομμάτων». Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η συνέχεια και φυσικά πως θα δουν αυτές τις κινήσεις Κασσελάκη, τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι αρχηγοί. 

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση: