Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές με στόχο να διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Ο Στέφανος Κασσελάκης τον τελευταίο καιρό επιθυμεί διακαώς να εντάξει σε αυτό τον Ιάσονα Αποστολόπουλο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αν και ισχυρίζεται ότι κάνει στροφή στο κέντρο, αναγνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την παραδοσιακή του βάση, δηλαδή τον κόσμο της αριστεράς. Σε αυτό το πλαίσιο η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου έχει στο τραπέζι μια σειρά από πρόσωπα που μπορεί να συσπειρώσουν ξανά μια κρίσιμη μάζα της αριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα σε αυτά τα πρόσωπα είναι και ο γνωστός ακτιβιστής Ιάσονας Αποστολόπουλος, ο οποίος φέρεται να είναι κοντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την εποχή του Αλέξη Τσίπρα.

Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει αρκετές φορές τον Ιάσονα Αποστολόπουλο να μιλήσει το ευρωκοινοβούλιο για το μεταναστευτικό ενώ ο γνωστός διασώστης έχει κατηγορήσει το ελληνικό λιμενικό ότι αντί να διασώζει μετανάστες, τους πετάει στην θάλασσα. Φαίνεται ότι με αυτές τις δηλώσεις του κατά της χώρας μας γοητεύτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και όχι μόνο κρατά ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, αλλά έχει βάλει ως στόχο να τον πείσει να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Οι δύο άνδρες άλλωστε είχαν συναντηθεί τον Νοέμβριο στις Βρυξέλλες σε πολύ καλό κλίμα.

Μάλιστα υπέρ της υποψηφιότητας Αποστολόπουλου τάσσονται σημαντικά στελέχη του κόμματος όπως ο Παύλος Πολάκης. Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν βιτρίνα αλλά η ουσία παραμένει δυστυχώς ίδια.