Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ανάμεσα στις εσωκομματικές φουρτούνες βρέθηκε σήμερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του. Με αυτόν τον τρόπο, ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να «σπάει» μία τοξική «παράδοση» του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα.

Δεν έχουν περάσει και τόσα πολλά έτη, όταν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όντας μάλιστα πρωθυπουργός της χώρας, έκανε αστειάκια με τις μολότοφ εντός της βουλής. Συγκεκριμένα σε μία κοινοβουλευτική συζήτηση για την παιδεία, ο ομιλητής και βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, σε μία αποστροφή του λόγου του ανέφερε: «Τι είδους έρευνα γίνεται στα πανεπιστήμια; Το μόνο που γίνεται εκεί είναι να κατασκευάζουν μολότοφ». Τότε ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να του απαντήσει με το αμίμητο: «Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;». Μάλιστα η απίστευτη στιχομυθία δεν τελείωσε εκεί, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ του απαντά: «Τι κακό; Καίνε κόσμο», με τον Τσίπρα να εκστομίζει την αδιανόητη έκφραση: «Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν;». Αυτή η στιχομυθία αποκαλύπτει τον ιδεοληπτικό τρόπο σκέψης του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε πλάκα με ένα όπλο το οποίο μπορεί να κοστίζει τη ζωή ενός ανθρώπου. 

Η περίπτωση Παπαδήμου

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Ποινικός Κώδικας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019 μετέτρεψε την κατοχή και παρασκευή μολότοφ σε πλημμέλημα! Ωστόσο στο νου μας έρχεται αυθόρμητα ακόμη ένα απαράδεκτο περιστατικό από τα χρόνια της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα. Το 2017 ο πρώην Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης με έκρηξη ενός παγιδευμένου φακέλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Τις 36 ημέρες νοσηλείας ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρήκε χρόνο να επισκεφθεί στο νοσοκομείο έναν πρώην Πρωθυπουργό που έπεσε θύμα σοβαρής τρομοκρατικής ενέργειας επί ημερών διακυβέρνησής του. Μία πραγματικά απαράδεκτη απόφαση που πάει κόντρα σε κάθε μορφή λογικής, ανθρωπιάς και ευγένειας. Και όλα αυτά για να μην ταυτιστεί με έναν Πρωθυπουργό που κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε με χυδαίες εκφράσεις.

Επομένως καλώς πήγε ο Στέφανος Κασσελάκης στο νοσοκομείο για να πληροφορηθεί για την κατάσταση του άτυχου αστυνομικού μετά τη δολοφονική επίθεση, διότι δείχνει ότι τουλάχιστον στα βασικά, στα αυτονόητα, δεν είναι τόσο ιδεοληπτικός όσο ο προκάτοχός του. Τώρα πως πήραν την απόφαση του Κασσελάκη κάποιοι εντός ΣΥΡΙΖΑ που χειροκροτούσαν τον Αλέξη Τσίπρα για την αντικοινωνική του συμπεριφορά, αυτό είναι άλλο ζήτημα.