Τους τελευταίους μήνες το 41% του ελληνικού λαού που ψήφισε στις εθνικές εκλογές τη Νέα Δημοκρατία χλευάστηκε με απίστευτη μανία από το «λουμπεναριό» του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά σύμπτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (βλ. Συριζοτρόλ) δίνει τα ρέστα του υπέρ του Κασσελάκη και του Πολάκη.

Ολοι αυτοί οι περίεργοι τύποι και τύπισσες συγκροτούν μια ετερόκλητη, λαϊκίστικη μάζα «αγανακτισμένων» με ιδέες πολλές φορές που θα τις ζήλευαν και τα κόμματα της Ακροδεξιάς, ροπή προς θεωρίες συνωμοσίας, αντιεπιστημονική φρασεολογία δαιμονοποίηση της Δύσης και αποθέωση του «ξανθού γένους».

Μην έχετε καμία αμφιβολία πως στις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέας ηγεσίας όλοι αυτοί πήγαν και ψήφισαν τον Στ. Κασσελάκη πληρώνοντας 2 ευρώ και τώρα αισθάνονται «μέτοχοι» στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του κόμματος.

Αργά ή γρήγορα, όμως, η νέα ηγεσία θα αντιληφθεί, όπως τονίζει ο Γιώργος Κατσίγιαννης στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», πως τέτοιος κόσμος και με αυτά τα μυαλά μπορεί ευκαιριακά να λειτουργεί ως οπαδικό κοινό της «αδιαμεσολάβητης» επικοινωνίας που προάγει ο αρχηγός όμως με μέλη του «δίευρου» δεν φτιάχνεις οργανώσεις βάσης ισχυρές και δικτυωμένες στην κοινωνία.

Και όσο η «αφρόκρεμα» των στελεχών της κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί μαζικά προς τον νέο πολιτικό φορέα που ετοιμάζουν οι Ε Τσακαλώτος και Ε Αχτσιόγλου τόσο επιβεβαιώνεται πως αυτοί που έμειναν πίσω δεν «σκαμπάζουν» τίποτα από πολιτική δράση. Και τότε ο Στ. Κασσελάκης. επειδή στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος, θα εισπράξει τη χλεύη των 2 ευρώ.