Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι καλωσορίζει την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα δήλωσε ότι επιθυμεί οι εκλογές να διεξαχθούν στις 10 Μαρτίου και με απόσταση, ωστόσο τις τελευταίες ώρες τα σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού υποδέχθηκε την υποψηφιότητα Γεροβασίλη, δήλωσε ότι δεσμεύεται ότι θα μείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Επιπλέον δεσμεύτηκε ότι εφόσον κερδίσει θα αλλάξει το καταστατικό του κόμματος, αφού πρώτα προτείνει συνεργασία με την Όλγα Γεροβασίλη και την ομάδα της. Φυσικά το τελευταίο μοιάζει σχεδόν απίθανο, διότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, προβλέπεται μια νέα διάσπαση, είτε της ομάδας Τσίπρα - Γεροβασίλη, είτε της ομάδας Κασσελάκη - Παππά.

Όσο για την εκλογική αναμέτρηση, στην οποία επιμένει ο κ. Κασσελάκης, τόνισε ότι θα γίνουν στις 10 Μαρτίου και ότι «θα πάμε υβριδικά για να έχουμε την μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφενός διότι η Όλγα Γεροβασίλη ξεσκέπασε τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος δεν γνώριζε ότι το καταστατικό του κόμματος απαιτεί τουλάχιστον ένα μήνα ανάμεσα στην προκήρυξη και τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών. Αφετέρου πολλά στελέχη, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, απείλησαν με Κούγκι αν υπάρξει ηλεκτρονική ψηφοφορία από απόσταση, φοβούμενοι για περιστατικά νοθείας. Και είναι πράγματι απορίας άξιο πως ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει για το κόμμα του υβριδικό σύστημα ψηφοφορίας εξ αποστάσεως, όταν δεν ψήφισε την μεγάλη μεταρρύθμιση της επιστολικής ψήφου που έφερε η κυβέρνηση.

Τέλος τις τελευταίες ώρες ο Νίκος Παππάς και ο Σωκράτης Φάμελλος δουλεύουν παρασκηνιακά προκειμένου να μην γίνει νέα εσωκομματική ψηφοφορία αλλά να λυθούν τα προβλήματα στα όργανα του κόμματος. Αυτό μοιάζει επίσης απίθανο καθώς η πλευρά Κασσελάκη είναι κάθετη και επιθυμεί εκλογές ενώ η πλευρά Γεροβασίλη δεν θα δεχθεί νέα τετελεσμένα. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πάλι λαβωμένος αντί ενωμένος.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Στεφάνου Κασσελάκη: