Ολοένα και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν τις κινήσεις του Στεφάνου Κασσελάκη, ειδικά μετά το ερωτηματολόγιο του iSyriza προς τα μέλη, το οποίο και αποφάσισε μόνος του. Είναι τέτοιο δε το μένος για τις αποφάσεις του προέδρου, ώστε η πλειοψηφία των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ζητούν έκτακτη συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα 17 από τα 21 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν έκτακτη συνεδρίαση αύριο Δευτέρα (19.04.2024) προκειμένου να συζητηθούν οι κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη. Ήδη κορυφαία στελέχη του κόμματος έχουν δηλώσει πως δεν συμφωνούν με τις πρακτικές και με το ερωτηματολόγιο, τονίζοντας πως υπάρχει καταστατικό που προβλέπει τις διαδικασίες και που θα πρέπει να τηρείται. Δημόσια έχουν ήδη διαφωνήσει με τις κινήσεις Κασσελάκη ο Νίκος Παπάς, ο Πάνος Ρήγας, η Όλγα Γεροβασίλη και η Κατερίνα Νοτοπούλου. Παράλληλα πολλά στελέχη, ειδικά στα social media, δηλώνουν έκπληκτα από τις ακατανόητες κινήσεις Κασσελάκη. 

Ενδεικτικό της εκρηκτικής κατάστασης είναι ότι ανάμεσα στα μέλη που ζητούν άμεσα σύγκλιση των οργάνων, αμφισβητώντας τις ενέργειες Κασσελάκη, είναι και ο Παύλος Πολάκης. Ο άλλοτε φανατικός υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη πλέον αμφισβητεί δημόσια τον πρόεδρο και έρχεται διαρκώς σε σύγκρουση μαζί του.

Η δημόσια αμφισβήτηση στον Κασσελάκη

Μάλιστα η Όλγα Γεροβασίλη χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρό λεξιλόγιο, αναφέροντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης διαλύει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Η δε Κατερίνα Νοτοπούλου πήρε θέση λέγοντας ότι οι κινήσεις του προέδρου δυναμιτίζουν την ενότητα του κόμματος ενώ ακόμα και ο Νίκος Παππάς κάλεσε τον Κασσελάκη να σεβαστεί το καταστατικό του κόμματος ενώ έριξε ευθείες βολές κατά του προέδρου μέσω πηγών του. Επιπλέον ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι δεν θα συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο και αποκάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη μη ενημερωμένο για τα κομματικά ζητήματα ενώ ο Πάνος Ρήγας διαφώνησε με το ερωτηματολόγιο, εκφράζοντας απορίες για τη σκοπιμότητα του. Είναι δε τέτοια η σύγχυση που επικρατεί στο κόμμα, που τα γνωστά τρολ του κόμματος στο διαδίκτυο ξεκίνησαν έναν εμφύλιο λάσπης ενάντια στα γνωστά στελέχη που διαφωνούν με τις αποφάσεις Κασσελάκη. 

Υπενθυμίζεται πως το επίμαχο ερωτηματολόγιο, που ο Στέφανος Κασσελάκης ζητούσε να συμπληρώσουν τα μέλη του κόμματος, τίθενται μια σειρά από ερωτήματα, όπως αν πρέπει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και το λογότυπό του, αν πρέπει το κόμμα να αυτοπροσδιοριστεί ως Αριστερά ή Κεντροαριστερά. Αυτό προκάλεσε σοκ στα περισσότερα στελέχη του κόμματος, που κατανοούν έκπληκτοι ότι ο πρόεδρος ετοιμάζει ριζικές αλλαγές στο κόμμα, αλλάζοντας εντελώς τη φυσιογνωμία του, χωρίς μάλιστα να είναι ενήμεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ελάχιστα είναι τα στελέχη που έχουν πάρει το μέρος Κασσελάκη, όπως η Νίνα Κασιμάτη, καθώς η πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας πλέον αμφισβητούν ανοιχτά την ικανότητα του Στεφάνου Κασσελάκη να οδηγήσει το κόμμα ενωμένο και με αξιώσεις στις ευρωεκλογές. Προβλέπονται φλογέρες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα για