Στα σχοινιά έριξε τον Νίκο Μπίστη ο Σπύρος Καρανικόλας με αφορμή το θέμα του φράχτη το Έβρου και την τροπολογία που ο Δημήτρης Παπαδημούλης στήριξε προκειμένου να μπλοκάρει η χρηματοδότησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο μπρα ντε φερ που έγινε στο Action 24 o Σπύρος Καρανικόλας σημείωσε ότι «την ώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει την επέκταση του φράκτη για 36 km και την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα είναι στον Έβρο γι’ αυτόν τον λόγο, την ώρα που η χώρα διεκδικεί κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να φτιάξει τον φράχτη, ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και σημαίνον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κύριος Παπαδημούλης, έφερε μία τροπολογία και πανηγύρισε κιόλας για αυτή, σύμφωνα με την οποία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να μη δώσουν ούτε 1 ευρώ στην Ελλάδα για να φτιάξει τον φράχτη».

«Είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, είναι όχι μόνο εθνικά επικίνδυνο, αλλά είναι πραγματικά θλιβερό ο ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα στο 2015, στις απίστευτες μεταναστευτικές ροές, στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, στα αφύλακτα σύνορα, στο ξέφραγο αμπέλι και στους μετανάστες που λιάζονταν. Όλα αυτά βέβαια φανερώνουν και τις θεμελιώδεις διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά για να ρωτήσει αμέσως μετά τον Νίκο Μπίστη αν είναι υπέρ ή κατά του φράκτη.

Και τι απάντηση πήρε; Την εξής: «θα δούμε όλες τις εκδοχές. Η Ελλάδα όμως θα τηρήσει και τους ανθρωπιστικούς όρους, διότι έχουμε καταγγελίες για τη χώρα μας ότι διώξαμε τον υπεύθυνο της Frontex. Δεν πιστεύουμε ότι με τον φράχτη όμως θα λυθεί το πρόβλημα».

Όμως ο Σπύρος  Καρανικόλας επέμεινε να ρωτά τον Νίκο Μπίστη εάν είναι υπέρ ή κατά του φράκτη, καλώντας τον να αποδοκιμάσει ευθέως τον Δημήτρη Παπαδημούλη. Φευ! ο Νίκος Μπίστης το απέφυγε κατ επανάληψη για να επισημάνει στο τέλος ότι «σας απάντησα, κ. Καρανικόλα, με αυτόν τον τρόπο, δεν έχω να σας απαντήσω κάτι παραπέρα»

Αξίζει να αναφερθεί πως πλέον η γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη είναι πως δεν χρειάζεται επέκταση, αν και δεν λείπουν τα στελέχη που ζητούν να φύγει και αυτός που ήδη υπάρχει, ενώ κάποιοι επικαλούνται και το… διεθνές δίκαιο.

Στη συζήτηση έπεσε και το θέμα Ραγκούση με τον Σπύρο Καρανικόλα να επισημαίνει ότι «το θέμα του κ. Ραγκούση δεν αναδείχθηκε έτσι απλά. Αναδείχθηκε για να φανεί πόσο πολιτικά υποκριτές είναι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Που βγαίνει συνέχεια με στόμφο ο κ. Ραγκούσης, ως υπεύθυνος Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, και κουνώντας το δάχτυλο σαν εισαγγελέας έναντι όλων και τώρα μαθαίνουμε ότι αυτός ο άνθρωπος πήγε και πήρε ένα δάνειο από τον οργανισμό εργατικής κατοικίας, το οποίο δάνειο αφενός κουρεύτηκε, αφετέρου όμως είναι ένα δάνειο από τον ΟΕΚ, που όλοι ξέρουμε ότι δάνειο από τον ΟΕΚ δεν παίρνουν οι πλούσιοι, παίρνουν οι φτωχοί, παίρνουν αυτοί που έχουν οικονομική αδυναμία και όχι αυτοί που έχουν οικονομική ευρωστία. Δάνειο από τον ΟΕΚ παίρνουν αυτοί που έχουν οικονομική αδυναμία γι’ αυτό και έχουν και ευνοϊκούς όρους»

Και κατέληξε κάνοντας λόγο για υποκρισία αφού όπως είπε  «ο κ. Ραγκούσης, πήρε αυτό το ευνοϊκό δάνειο για να φτιάξει μία βίλα που κατά το δημοσίευμα τη νοικιάζει ο αριστερός κ. Ραγκούσης €14.000 τη βδομάδα! Καλά κάνει ο κ. Ραγκούσης και τη νοικιάζει, αλλά να μη βγαίνει να κουνάει το δάχτυλο ως αριστερός, όπως έκανε απέναντι στον κύριο Παπαθανάση με ψεύδη, αήθιες και άθλιες συκοφαντίες. Και ταυτόχρονα να το δηλώνει ως μόνιμη κατοικία ενώ το χρησιμοποιούσε για εμπορική αξιοποίηση και ταυτόχρονα να χύνει και κροκοδείλια δάκρυα δήθεν ότι διώχνει τα παιδιά του το καλοκαίρι για να το νοικιάσουν τουρίστες! Τέτοιοι υποκριτές στον ΣΥΡΙΖΑ».