Στον θυμό, στην οργή και στο απόλυτα θεμιτό αίτημα της κοινωνίας να αποδοθούν ευθύνες από τη Δικαιοσύνη για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών ώστε να κλείσει το συλλογικό τραύμα έχει επενδύσει η ανίερη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, εργαλειοποιώντας την τραγωδία και υποδαυλίζοντας την ανθρωποφαγία σε βάρος του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Γράφει η Μαρίνα Πλέσσα

Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τις αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες του για την τραγωδία των Τεμπών και παραιτήθηκε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό ούτε για τον διαδικτυακό όχλο ούτε για τα κόμματα της αντιπολίτευσης που εδώ και 13 μήνες τον έχουν βάλει στο στόχαστρο ενός πρωτοφανούς πολιτικού κανιβαλισμού, τον οποίον δεν έχει υποστεί άλλο πολιτικό πρόσωπο τις τελευταίες δεκαετίες.

Η ένταση όσων έχει ακούσει ο Κώστας Αχ. Καραμανλής από την τραγική νύχτα του δυστυχήματος μέχρι σήμερα –και στα οποία ο ίδιος επέλεξε να απαντήσει μόνο θεσμικά και όχι από άλλους διαύλους– μπορεί να συγκριθεί μόνο με την ένταση της λάσπης που εκτόξευαν τα trolls του ΣΥΡΙΖΑ στα social media την προηγούμενη τετραετία της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

Στα νύχια του όχλου

Η υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών «βράζει» ακόμα και κανείς δεν ξέρει ποιο άλλο μέσο θα χρησιμοποιήσει η αντιπολίτευση για να ρίξει τον πρώην υπουργό στα νύχια του όχλου. Το πιο πρόσφατο τέχνασμα είναι το περίφημο «κατηγορητήριο» του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το οποίο μιλά ο Στέφανος Κασσελάκης και τα διαδικτυακά trolls, αλλά δεν έχει κατατεθεί αρμοδίως για να εξεταστεί από τη Βουλή.

Αν βρισκόμασταν στην Αγρια Δύση η τύχη του Κώστα Αχ. Καραμανλή θα ήταν προδιαγεγραμμένη. Θα διαπομπευόταν καλυμμένος με πίσσα και πούπουλα στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Στον 21ο αιώνα αυτά έχουν τελειώσει, αλλά η νοοτροπία του Φαρ Ουέστ δεν έχει εξαφανιστεί και ο πρώην υπουργός διαμπομπεύεται τόσο από τα trolls του Διαδικτύου –που έχουν προχωρήσει σε μια σχεδόν πλήρη αποανθρωποίησή του– όσο και στα στελέχη της αντιπολίτευσης που, μολονότι δεν μπορούν να συντάξουν κατηγορητήριο για να συσταθεί προανακριτική επιτροπή, σχεδόν απαιτούν από τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να ομολογήσει την ποινική ενοχή του για την τραγωδία και να χτυπήσει ο ίδιος την πόρτα του Κορυδαλλού.

«Κανείς μας, πόσο μάλλον εγώ, δεν μπορώ να νιώσω τον πόνο για την απώλειά τους. Αλλά σημαίνει και συνειδητή αποχή από την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Κανείς δεν θέλει να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα. Από τον Οκτώβριο είχα ζητήσει να καταθέσουν πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη. Δηλαδή να συντάξουν συγκεκριμένο κατηγορητήριο και να έρθουν εδώ, να δούμε αν και ποια βάση έχει. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θεσμικά, εδώ, στη Βουλή. Οχι στα λαϊκά δικαστήρια της τηλεόρασης και των social media. Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία» επισήμανε στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η αντιμετώπιση του Κώστα Αχ. Καραμανλή θα ήταν διαφορετική αν είχε ένα άλλο επώνυμο. Αλλά σύμφωνα με την τοξική και μικροπολιτική λογική που χαρακτήριζε πάντα τον ΣΥΡΙΖΑ και διαποτίζει πλέον το ΠΑΣΟΚ, το ιστορικά βαρύ επώνυμο «Καραμανλής» δίνει μια χρυσή ευκαιρία για να κηλιδωθεί το σύνολο της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια στιγμή μάλιστα που η γαλάζια παράταξη ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της. «Στις εκλογές του 2023 μιλούσατε για κάστρα, σήμερα για τζάκια. Προφανώς, το αντιλαμβάνεστε ως το αντιπολιτευτικό σας παράσημο, ικανό να σας οδηγήσει στη νομή της εξουσίας. Στόχος σας δεν είμαι εγώ. Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στη Βουλή.

Το πλέον ανήθικο όπλο

Σαν να μην ήταν αρκετά όλα τα παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε και το πλέον ανήθικο όπλο, αυτό της συλλογικής ευθύνης, για να επιτεθεί στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών μέσω των πολιτών των Σερρών. Ειδικά στα social media, ο γνωστός αιμοδιψής στρατός των ανώνυμων trolls στόλισε τους κατοίκους του νομού με κάθε είδους κοσμητικό επίθετο επειδή τόλμησαν να εκλέξουν ξανά βουλευτή τον Κώστα Καραμανλή.

«Οι ίδιοι που παριστάνουν τους δημοκράτες, πρώτα μου είπαν ότι δεν είχα δικαίωμα να κατέβω στον λαό, στους πολίτες. Μετά επιτέθηκαν στον τόπο μου, τις Σέρρες, μία ολόκληρη ιστορική περιφέρεια. Εκβίασαν ηθικά και κατηγόρησαν τους συμπολίτες μου. Εφτασε πρώην πρωθυπουργός, να κατέβει υποψήφιος στις Σέρρες. Κι όταν οι πολίτες σε συνθήκες ακραίας πόλωσης με τίμησαν με την ψήφο τους, έριξαν λάσπη στο εκλογικό σώμα. Προφανώς, γιατί ο αρχηγός τους δεν εξελέγη και έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει και την έδρα του στις Σέρρες» σημείωσε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στην ομιλία του στη Βουλή.