Λαϊκές αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης ονειρεύεται ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και οσονούπω στέλεχος της Νέας Αριστεράς, Γιώργος Βαρεμένος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Επικαλούμενος ένα άρθρο του Politico με τον τίτλο «Politico's 2023 backhanded awards», δηλαδή τα «σαρκαστικά» βραβεία του Politico, στο οποίο ένας δημοσιογράφος απλώς αναφέρει τους προσωπικότητες της Ευρώπης που δεν του αρέσουν -ή που μπορεί να κριτικάρει εύκολα, βάσει της πληθώρας αρνητικών δημοσιευμάτων του Politico, στα οποία μπορεί να παραπέμψει- ο Γιώργος Βαρεμένος προσπάθησε να χτίσει το αντιπολιτευτικό του αφήγημα, ότι δήθεν έγινε κάτι το συνταρακτικό.

Για να μην τα πολυλογούμε, ο δημοσιογράφος του Politico ξινίζει που, παρά την άοκνη προσπάθεια της Αριστεράς να βγάλει «σκάνδαλο» από την υπόθεση των υποκλοπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανεξελέγη. (Προφανώς, οι πηγές που παραθέτει για την κριτική του, είναι τα δημοσιεύματα της γνωστής ανταποκρίτριας του Politico, Νεκταρίας Σταμούλη). 

Και για να γίνει σαφές, το πόσο "σοβαρό" είναι το εν λόγω άρθρο, ο Γιώργος Κακούσης διάβασε στον Γιώργο Βαρεμένο και τις άλλες υποψηφιότητες, λέγοντας -ορθώς- ότι είναι σαν να τα έχει γράψει σατιρική εκπομπή. Εκεί ο Γιώργος Βαρεμένος εξεμάνη, λέγοντας ότι «το σκώμμα και το χιούμορ, σε δύσκολες εποχές στη χώρα, ήταν τρόπος πολιτικής αντίδρασης».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει η δήλωση του Γιώργου Βαρεμένου, ότι υπάρχει πρόβλημα στην αντιπολίτευση και ότι δεν υπάρχει «λαϊκή μόχλευση» και ότι ο κόσμος δεν αντιδρά. Προσπερνώντας το προφανές, ότι αυτοί οι τύποι που ονειρεύονταν διαδηλώσεις και επαναστάσεις, συνεχίζουν να ονειρεύονται τα ίδια ακόμη, θα πρέπει να εστιάσουμε στο σημαντικό: αλήθεια, τους πέρασε ποτέ από το μυαλό, ότι αυτή η «χούντα» που διατείνονται ότι πολεμούν, υπάρχει μονάχα στη σφαίρα της φαντασίας τους και ότι για αυτό δεν αντιδρά ο κόσμος;

Πάντως έτσι που το πάνε διάφορα "φιντάνια" της αριστερής-τρομάρα τους- αντιπολίτευσης δεν αργεί η ώρα που επάξια θα κερδίσουν (όπως η ταπεινότητά μας πιθανολογεί) μια θέση στο πάνθεον των απανταχού ψεκασμένων... συγνώμη Βαρεμένων θέλαμε να πούμε.

Η δήλωση του Γιώργου Βαρεμένου

Γιώργος Βαρεμένος: «Θέλω να συγχαρώ τον Πρωθυπουργό, επειδή το Politico τον ανακήρυξε πρώτο κατάσκοπο της Ευρώπης, αν όχι του κόσμου. Θα το διαβάσατε, αυτό το βραβείο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Είναι μια σημαντική διάκριση, όπου να 'ναι μπορεί να ακολουθήσει και το βραβείο - μπορεί σε λίγο να βραβευτούμε για την ακρίβεια, ποιος ξέρει; Είμαστε πρωταθλητές (...) επειδή μιλάμε για κανονικότητες και για εξαιρέσεις, σας περιγράφω μια εξαίρεση που προδιαγράφει ένα σκοτεινό μέλλον για αυτήν εδώ τη χώρα».

Γιώργος Κακούσης: «Να πούμε λίγο και τα υπόλοιπα βραβεία του Politico, για να καταλάβουμε το περίβλημα του άρθρου. Ο Μητσοτάκης ήταν το βραβείο "η ζωή των άλλων". Η Ούρσουλα Βον ντερ Λάιεν, "καλύτερη ερμηνεία Γερμανίδας που παριστάνει την πρόεδρο της Ευρώπης". "Καλύτερος Ρώσος που υποδύεται έναν ρώσο", ο πρόεδρος Πούτιν"».

Γιώργος Βαρεμένος: «Μάλιστα, ακριβώς».

Γιώργος Κακούσης: «"Βραβείο Μποράτ στη διπλωματία", ο Μπορέλ».

Γιώργος Βαρεμένος: «Βεβαίως».

Γιώργος Κακούσης: «"Το καλύτερο Χόμπιτ που υποδύεται μια φασίστρια", η Τζώρζια Μελόνι».

Γιώργος Βαρεμένος: «Μάλιστα».

Γιώργος Κακούσης: «Δηλαδή, είναι σαν να τα έχει γράψει η Ράδιο Αρβύλα, ο Κανάκης ξέρω γω».

Γιώργος Βαρεμένος: «Ελάτε τώρα, ελάτε τώρα».

Γιώργος Κακούσης: «Τι; Σας τα διάβασα όλα. Τι να έρθω; Πού να έρθω;»

Γιώργος Βαρεμένος: «Μα σκωπτικά είναι τα βραβεία (...) το σκώμμα και το χιούμορ, σε δύσκολες εποχές στη χώρα, ήταν τρόπος πολιτικής αντίδρασης. Δηλαδή, κάτι πρέπει να υπάρξει σε αυτή εδώ τη χώρα, γιατί βρισκόμαστε σε μια εποχή που το μέλλον προδιαγράφεται σκοτεινό. Και εγώ δεν είπα μόνο για τη σημερινή κυβέρνηση, για την οποιαδήποτε κυβέρνηση να υπάρξει έλεγχος. Για να υπερασπιστούμε τις συνταγματικές αρχές -»

Γιώργος Κακούσης: «Μα έχουμε αντιπολίτευση. Το Politico περιμένουμε να ελέγξει την κυβέρνηση;»

Γιώργος Βαρεμένος: «Υπάρχει πρόβλημα στην αντιπολίτευση, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να το αναγνωρίσω. Όπως υπάρχει πρόβλημα, κύριοι, στην "λαϊκή μόχλευση". Στην αντίδραση του κόσμου. Υπάρχει ένα θέμα».

Άννα Λιβαθυνού: «Τι εννοείτε με αυτό που λέτε, κύριε Βαρεμένε;»

Γιώργος Βαρεμένος: «Απλώς λέω ότι το καθήκον πάνω απ' όλα, είναι όλων μας, των Ελλήνων, να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία εκεί που το έχει ανάγκη. Αυτό λέω».

Άννα Λιβαθυνού: «Άρα, τι πρέπει να κάνει ο κόσμος και δεν το έχει κάνει;»

Γιώργος Βαρεμένος: «Προσδοκώ -εγώ δεν κάνω καμιά υπόδειξη στον κόσμο, λέω σε τι προσδοκώ- μια λαϊκή αντίδραση, σε μια λαϊκή επαγρύπνηση, απέναντι σε σαρωτικές εξουσιαστικές δυνάμεις, που δεν αφήνουν τη Δημοκρατία να αναπνεύσει. Αυτό λέω».