Ας ξεκινήσουμε από τα δεδομένα: Η ομάδα Κασσελάκη είναι μειοψηφία στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι μπορεί μεν η εισήγηση του προέδρου του κόμματος, για Συνέδριο στις 23-25 Φεβρουαρίου να εγκρίθηκε από το συλλογικό όργανο, οι ψήφοι που έλαβε όμως αποτελούν τη μειοψηφία των μελών. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από 20 μέλη, 10 μέλη ψήφισαν κατά, 8 έριξαν λευκό στην κάλπη και 4 απουσίαζαν, στο σύνολο των 42 μελών της Πολιτικής Γραμματείας και ως εισήγηση πλέον της ΠΓ, θα τεθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σε προηγούμενη συνεδρίασή της, η ΚΕ είχε αποφασίσει το Συνέδριο να γίνει τον Νοέμβριο, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν. Κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας, ο Κασσελάκης έκανε λόγο για «ένα Συνέδριο το οποίο θα εκφράσει την ενότητα, τη σύνθεση και τη φυγή προς τα εμπρός», «ένα Συνέδριο που θα μας οδηγήσει σε μια ανοδική πορεία που θα καταγραφεί και στις ευρωεκλογές». Ωστόσο, λίγο αργότερα, σε κείμενό τους, εννέα μέλη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» ζήτησαν διεξαγωγή του Συνεδρίου τον Νοέμβριο –όπως αρχικά είχε ορισθεί από την Κεντρική Επιτροπή– σημειώνοντας ότι «η δημοκρατική ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ επείγει ώστε να ανακοπεί η συνεχιζόμενη πορεία της στρατηγικής ήττας».

Πάντως, όλη αυτή η εσωκομματική αναταραχή επισκιάστηκε από μια ευχάριστη ανακοίνωση του προέδρου. Την ανακοίνωση του γάμου του με τον εκλεκτό της καρδιάς του, Τάιλερ Μακμπέθ. Ετσι λοιπόν μία εκρηκτική συνεδρίαση με φλέγοντα θέματα που απασχολούν την αξιωματική αντιπολίτευση «εξαφανίστηκε» από την επικαιρότητα, καθώς το παράδοξο μιας τέτοιας ανακοίνωσης δεν θα μπορούσε παρά να καλύψει επικοινωνιακά τα πάντα. Διαπιστώθηκε έτσι ξανά μια ιδιότητα που σίγουρα έχει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Να αλλάζει την επικοινωνιακή ατζέντα με πρακτικές μεσημεριανών εκπομπών των 90s ή με όρους trash tv, όπως συνηθίζουν να λένε στα (πανέμορφα και πανάκριβα) Χάμπτονς.