Ο Γιώργος Φλωρίδης βρέθηκε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» στο Mega και σχολίασε τις εξελίξεις τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ερωτηθείς για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και γενικά την άνευ προηγούμενου εσωκομματική κρίση, είπε αυτό που σκεφτόμαστε όλοι: Ευτυχώς που διαλύθηκε αυτό το μόρφωμα που πρόσφερε τοξικότητα και ψέματα στην χώρα. Μάλιστα προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον, οποιαδήποτε κι αν είναι η κατάληξη για την ηγεσία του κόμματος. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε. Αν με ρωτάτε, ευτυχώς τελείωσε αυτό το μόρφωμα. Με ψέματα οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια. Έχει τελειώσει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει κανένα μέλλον». 

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ και φυσικά τις εσωκομματικές κάλπες σήμερα, μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα. Ωστόσο ο Γιώργος Φλωρίδης ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στο σχολιασμό του, αναφέροντας ότι δεν πέφτει λόγος στην κυβέρνηση ποιον θα εκλέξουν στο ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κριθεί στο πεδίο της πολιτικής: «Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα τον εκλέξουν σήμερα αποκλειστικά και μόνο οι άνθρωποι που θα πάνε να ψηφίσουν. Κατά συνέπεια σε όλους εμάς δεν μας πέφτει λόγος». «Θα γίνει η εκλογική δοκιμασία, θα εκλεγεί ο πρόεδρος και από εκεί και πέρα το ΠΑΣΟΚ θα κριθεί στο πεδίο της πολιτικής». 

Η αλήθεια για τη δίκη για τα Τέμπη 


Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξήγησε τους λόγους που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η δική για το δυστύχημα των Τεμπών, παρόλο που το υπουργείο είναι έτοιμο για τη διεξαγωγή της. Σύμφωνα με τον Γιώργο Φλωρίδη, ο οποίος απάντησε επαρκώς στα fake news της αντιπολίτευσης, για να ξεκινήσει η δίκη πρέπει να ολοκληρωθεί η ανάκριση σε όλες τις πτυχές της. Καθώς υποβάλλονται διαρκώς αιτήματα για νέες έρευνες σε επιμέρους θέματα, η ανάκριση συνεχίζει να τα εξετάσει όλα ενδελεχώς, ώστε να μην υπάρχει τίποτα αναπάντητο και έπειτα να εισαχθεί η υπόθεση σε δική, έχοντας έναν ολοκληρωμένο φάκελο χωρίς κενά. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση προέβη σε τρεις ενέργειες για να βοηθήσει τις έρευνες: Πρώτον ψήφισε ειδική διάταξη για να μπορέσει ο ανακριτής να ακούσει νόμιμα όλα τα ηχητικά που αφορούν την υπόθεση, δεύτερον αφαίρεσε τη δυνατότητα να εκδοθεί βούλευμα μετά την ανάκριση, ώστε η υπόθεση να οδηγήσει ακόμα πιο γρήγορα σε δίκη και τρίτον δημιούργησε ειδική αίθουσα για τη δίκη, ώστε να χωράει τους 250 δικηγόρους καθώς και το πλήθος των διαδίκων. Επομένως, κατέληξε ο υπουργός, η κυβέρνηση έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να διευκολύνει τη δικαιοσύνη, παρά τις φήμες και τα fake news που διαδίδει η αντιπολίτευση για μικροπολιτικούς σκοπούς.