Δεν έχει τέλος η εσωκομματική φαγωμάρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νικόλας Φαραντούρης, ακριβώς επειδή ζήτησε εσωκομματικές εκλογές και δήλωσε παρών για την ηγεσία του κόμματος, δέχθηκε σφοδρά πυρά από τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και τον ίδιο τον αδερφό του προέδρου. Μάλιστα ο τελευταίος με μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media, επιτέθηκε ανοιχτά στον ευρωβουλευτή προκειμένου να υπερασπιστεί τον αδερφό του. Σε αυτό το κείμενο κατά του Νίκου Φαραντούρη, ο Στέλιος Κασσελάκης γράφει για φίδια που θέλουν να φάνε την καρέκλα του αδερφού του. Μάλιστα ανασύρει τις καταγγελίες για το μαύρο χρήμα που στηρίζει το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ και ρωτά τον ευρωβουλευτή με τι χρήματα θα κάνει ξανά εκλογές το κόμμα, καθώς βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας. Τέλος συνεχίζει τα καρφιά, αναφέροντας ότι ο Νικόλας Φαραντούρης εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με τη στήριξη του αδερφού του και όχι επειδή ήταν άξιος για τη θέση ενώ μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα και την Όλγα Γεροβασίλη ως υπονομευτές. 

Φυσικά ο Νικόλας Φαραντούρης δεν θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητες αυτές τις βαριές κατηγορίες από τον αδερφό και το περιβάλλον του προέδρου. Σε αυτό το πλαίσιο από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, όχι μόνο επανέλαβε την πρόταση του να γίνουν νέες εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για να βγει το κόμμα από το τέλμα της εσωστρέφειας, αλλά δήλωσε ξανά ότι θα είναι παρών στις διαδικασίες για την ηγεσία: «Θα βγούμε από την εσωστρέφεια με οπουδήποτε πρόσφορο τρόπο. Είπα λοιπόν ότι αν αυτός είναι κάποιος τρόπος, ενδεχομένως η προσφυγή εκ νέου στην λαϊκή ετυμηγορία να ήταν μια διέξοδος, μια φυγή προς τα μπρος. (...) θα μπορούσε να είναι μια λυτρωτική λύση». 

Τα σχέδια Φαραντούρη και η στήριξη από τους 87

Μάλιστα η δημοσιογράφος όταν ρώτησε ξανά τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανάρτηση του αδερφού Κασσελάκη, ο Νίκος Φαραντούρης φάνηκε κατηγορηματικός. Αφού είπε ότι δεν επιθυμεί μια προσωπική κόντρα με τον αδερφό του προέδρου, τόνισε ότι δεν παίρνει πίσω όσα είπε για την προσφυγή στις κάλπες: «Ειρήνη Υμίν απαντώ, δεν κρύβω τα λόγια μου στον δημόσιο βίο μου. (...) Ναι δεν συνηθίζω να λέω πράγματα που τα παίρνω πίσω. Αν κάποιος όμως έχει μια καλύτερη λύση για να βγούμε από αυτό το σπιράλ εσωστρέφειας, παρακαλώ να την καταθέσει». Σύμφωνα με πληροφορίες ο ευρωβουλευτής δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, εφόσον υπάρξει μομφή κατά του Στέφανου Κασσελάκη στα αρμόδια όργανα, την οποία και θα στηρίξει. Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τον γνωστό καθηγητή, διότι τον στήριξε για να εκλεγεί στην ευρωβουλή και τώρα φαίνεται πως υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ των δύο ανδρών που δεν φαίνεται πως μπορεί να γεφυρωθεί. Την ίδια ώρα πολλά στελέχη των 87 είναι της άποψης να στηρίξουν τον Νίκο Φαραντούρη για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο περιπλέκει τα πράγματα στο εσωκομματικό πεδίο. Άλλωστε τον γνωστό καθηγητή τον έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος και εξακολουθεί να εκτιμά τον ευρωβουλευτή πλέον του κόμματος.