Με τον στόχο -που εντελώς παραπλανητικά «πλασάρει» ως εθνικό- «η χώρα να έχει σοβαρή αντιπολίτευση που θα κάνει τη ΝΔ να νιώσει απειλή» πορεύεται το ΠΑΣΟΚ προς τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη, στον ΣΚΑΪ. «Βάζουμε έναν εθνικό στόχο, η χώρα να έχει σοβαρή αντιπολίτευση που θα κάνει τη ΝΔ να νιώσει απειλή. Ο Μητσοτάκης κλιμακώνει την αλαζονεία της διακυβέρνησης του γιατί δεν έχει αντιπολίτευση», είπε συγκεκριμένα.

Πιστός στον λαϊκισμό που φαίνεται πως αντέγραψε καλά από τον αντίπαλό του για τη δεύτερη θέση ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία χωρίς ουσιαστική κριτική στα πεπραγμένα της, αλλά με συνθήματα που θα «χτυπήσουν» στην όποια δυσαρέσκεια στους ψηφοφόρους προκειμένου να εξασφαλίσει τον «εθνικό στόχο» που ανέφερε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε τον στόχο «το ΠΑΣΟΚ να είναι ισχυρή αντιπολίτευση», ισχυριζόμενος ότι είναι «ο μόνος τρόπος για να αλλάξει το κυβερνητικό τροπάριο». Ο ίδιος είπε ότι ο «λαός έδωσε στην κυβέρνηση 41%, αλλά δεν έχει δει τίποτα μέσα σε ένα χρόνο. «Το καλοκαίρι πέρυσι είχαμε τις μεγαλύτερες επιπτώσεις σε φυσικές καταστροφές. Είχαμε τη πυρκαγιά στην Ευρώπη, στη Δαδιά, ενώ η ακρίβεια φτάνει κόκκινο», είπε στη συνέχεια, καταστροφολογώντας πάνω σε γεγονότα και προβλήματα, για τα οποία η κυβέρνηση έχει ήδη πάρει σειρά μέτρων για την αντιμετώπισή τους και προσπερνώντας παράλληλα σημαντικές κατακτήσεις στο μεταρρυθμισιτκό πεδίο.

Στην ερώτηση αν ο στόχος παραμένει το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα στις προσεχείς ευρωεκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε ότι αυτό θα «μεγάλη νίκη ώστε να μην κάνει παρέλαση αλαζονείας ο Κ. Μητσοτάκης. Η αντιπολίτευση που κάνει ο κ. Κασσελάκης με τα σπίτια εκατομμυρίων, τα κότερα και τα θαύματα είναι θείο δώρο στη ΝΔ».

Στο ενδεχόμενο να έρθει τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ απάντησε πως «προσμετράμε τις δυνάμεις μας με τα προηγούμενα ποσοστά». «Αγωνίζομαι το ΠΑΣΟΚ να είναι νικητής των εκλογών και να είναι δεύτερο κόμμα. Υπάρχουν λόγοι να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε. Κατέληξε, λέγοντας πως «κάθε ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στο κόμμα της λιτότητας που ενισχύει το γαλλογερμανικό άξονα».