Κακό χωριό τα λίγα σπίτια και στον ΣΥΡΙΖΑ ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει μετά την παραίτηση Τσίπρα δείχνει πως το ξεκαθάρισμα μόλις άρχισε και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κατάληψη για το κόμμα που ήθελε να γίνει κυβέρνηση.

Η αρχή έγινε με το βίαιο επεισόδιο μεταξύ του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Πάνου Ρήγα στα γραφεία της Κουμουνδούρου με αναφορές στους πασοκογενείς.

Ξαφνικά τους πείραξε το άνοιγμα που επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας γιατί οι εκπρόσωποι του ιστορικού ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν - και μπορούν- καλύτερα.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της Εστίας, ο Τζανακόπουλος με ακατανόμαστους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε επίθεση κατά του Τσίπρα χρεώνοντάς του την ευθύνη για το αποτέλεσμα λόγω του ότι «έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ τα σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ».

Τη φράση αυτή την επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Πάνος Ρήγας σε επικοινωνία του με την εφημερίδα, αποκαλύπτοντας έτσι τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του κόμματος. 

Τα μαντάτα βέβαια έφτασαν άμεσα στους 47 της κοινοβουλευτικής ομάδας και ειδικά στους πασοκογενείς που έχουν παίξει τα ρέστα τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ πλέον έχουν κλείσει οι πόρτες του ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που σχεδίαζαν τον επαναπατρισμό. 

Μάλιστα η εφημερίδα υποστηρίζει πως ένας αριθμός τουλάχιστον δέκα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιες ιδεολογικές αναφορές προβληματίζονται για το τι θα πράξουν στο μέλλον και για το εάν πρέπει ή όχι να παραμείνουν στο κόμμα ή να ανεξαρτητοποιηθούν. Θεωρούν βαρύ να τους αποκαλούν σκουπίδια και διερωτώνται αν έχουν θέση σε αυτό το κόμμα.