Παρατηρώ ότι σύντροφοι και λοιποί grouppies του Αλέξη Τσίπρα εξεγείρονται επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε την αποχώρηση του Αλέξη από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και την πρώτη γραμμή των πολιτικών εξελίξεων. Είναι, αν μη τι άλλο, ένα γεγονός εντυπωσιακό.

Θυμίζουμε ότι βουλευτές, στελέχη και τρολ του Διαδικτύου κατηγορούσαν επί τέσσερα χρόνια σε καθημερινή βάση τον Μητσοτάκη ως λαμόγιο, παιδοβιαστή, δολοφόνο και χουντικό, μόλυναν την κοινωνία με χυδαία συνθήματα για τον ίδιο, επιτίθεντο σκαιότατα και με ψυχιατρική εμμονή στη σύζυγο και τα παιδιά του, αλλά θίχτηκαν σφόδρα διότι «ο Μητσοτάκης είναι μικρόψυχος» επειδή είπε ότι ο Τσίπρας είναι τοξικός και θα τον κρίνει η Ιστορία. Οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει πρέφα τι γίνεται στην κοινωνία. Δεν έχουν αντιληφθεί ούτε κατ’ ελάχιστον ότι αυτή η τακτική που ακολούθησαν βλακωδώς μεν, αλλά με συνέπεια τα τελευταία χρόνια, κρίθηκε στις κάλπες και απερρίφθη κλοτσηδόν. Και μετά απορούν γιατί στις κάλπες της 25ης Ιουνίου πήγαν στο 17%.

Προσοχή στο... κενό

«Αν είχαν κουκούτσι μυαλό οι επίδοξοι διάδοχοι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έκαναν κάτι απλό: Τα μέλη όλων των κορυφαίων οργάνων θα συνέτασσαν κοινή επιστολή, θα παραιτούνταν ομαδικά και θα ζητούσαν από τον Αλέξη Τσίπρα να αναθεωρήσει την απόφασή του», δήλωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος, τέως υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα όμως δεν είναι αν έχουν ή δεν έχουν «κουκούτσι μυαλό», αλλά αν ο ίδιος ο Τσίπρας επιθυμεί να επιστρέψει. Η απάντηση είναι «όχι».

Ωστόσο, αυτό που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει είναι μελλοντικά η ίδρυση από τον ίδιο ενός νέου κόμματος που θα κινείται στην Κεντροαριστερά. Ιδίως τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε μια μακρά περίοδο εσωστρέφειας και καθοδικής πορείας και δημιουργείται μοιραία κενό εκπροσώπησης.