Ο χασάπης… Σπίρτζης!

116
της Έφης Ξένου από Τα Νέα

Και εν μέσω κορωνοϊού και πανδημίας, να σου και ο Χρηστάρας ο Σπίρτζης να προσπαθεί να μας πείσει για τις εγκληματικές αποφάσεις του για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου, τον δρόμο που σκοτώνει κάθε τόσο κόσμο και κοσμάκη.

Βγήκε χθες Τρίτη σε ένα ραδιόφωνο της Πάτρας και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναφορικά με την αδιανόητη απόφασή του να τεμαχίσει σαν χασάπης τον δρόμο σε οκτώ κομμάτια τον Ιανουάριο του 2015, με το που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και εκείνος υπουργός.

Αντιγράφω επακριβώς τα απίθανα που είπε, με αφορμή την απόφαση του υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή να καταργήσει όλες τις συμβάσεις και να επαναπροκηρύξει διαγωνισμό για το έργο: «Βγήκε κυβέρνηση ο ΣΥΡ1ΖΑ και έκανε οκτώ διαγωνιστικές διαδικασίες (η χασαποδουλειά που λέγαμε…), πήραν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είχαμε δύο χρόνια που κάναμε διαπραγματεύσεις, διότι ο κυκλοφοριακός φόρτος δεν επέτρεπε, σύμφωνα με τους κανόνες που είχε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να πάρουμε έγκριση για αυτοκινητόδρομο, πήγαμε σε μια μακρά διαπραγμάτευση και πήραμε την έγκριση και το έργο ξεκίνησε τον Μάιο του 2019».

Ποιο έργο ξεκίνησε; Πού; Και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου; Ο τύπος μάς δουλεύει, αντί να ζητήσει μια συγγνώμη από τους Αχαιούς και τους Ηλείους, και ιδίως από εκείνους που έχουν θύματα στις οικογένειές τους από τα θανατηφόρα τροχαία…


από τη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου στα Νέα «Στίγμα»

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr