Το ΠΑΣΟΚ δέχεται τους περισσότερους κλυδωνισμούς από τα τρία μεγάλα κόμματα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, να βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών στελεχών. Ξεχωριστό ρόλο φαίνεται να παίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Πολλά στελέχη, όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Νίκος Παπανδρέου και η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος αμφισβητούν την ηγεσία του Ανδρουλάκη και την στρατηγική που ακολουθήθηκε στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, μερικοί δημόσια και άλλοι σε ιδιωτικές συζητήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας αναμένεται να είναι βασικός αντίπαλος και διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Οι διεργασίες για την υποψηφιότητά του δεν είναι πρόσφατες, καθώς έχει προσληφθεί ήδη εταιρεία συμβούλων που σχεδιάζει τη στρατηγική του.

Οι πιέσεις προς τον Νίκο Ανδρουλάκη αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα, ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και άλλοι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα φαίνεται να υποστηρίζεται από κορυφαία στελέχη του κόμματος, καθιστώντας τον σημαντικό διεκδικητή στην επερχόμενη εσωκομματική μάχη.