Το grand finale του Κυριάκου Βελόπουλου στο MEGA: «Μανούλα και παιδάκι δεν θα πειράζει ποτέ κανένας». Εκτός αν η μανούλα ή το παιδάκι είναι «εισβολέας»- πρόσφυγας-μετανάστης.

Προηγουμένως ο «θεόσταλτος» να πατάξει τη διαφθορά στην Ελλάδα αρχηγός της Ελληνικής Λύσης και αφού είχε πάρει αμπάριζα τη Στέλλα Γκαντώνα και τον Ντίνο Σιωμόπολο, με το γνωστό ταμπεραμέντο που διακρίνει τον δημόσιο λόγο του… έβαλε στη φυλακή όλους τους πολιτικούς, επέκτεινε τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, αυτοαναγορεύθηκε αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, μας είπε ότι το δίλημμα των εκλογών θα είναι «Χάος ή Βελόπουλος».

Κατ’ αρχάς και για να είμαι ειλικρινής ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν είναι γραφική περίπτωση. Και επιπλέον δεν είναι να τον παίρνεις στην πλάκα. Έχει δουλέψει συστηματικά το στιλ του «Τζάνγκο», έχει ρητορικές ικανότητες και επιπροσθέτως ένα ακροατήριο που ακούει όσα λέει και συμφωνεί μαζί του. Συνεπώς δεν πρόκειται απλά για έναν λαϊκιστή, αλλά για έναν επαγγελματία δημαγωγό που έχει ταλέντο να πουλάει φύκια και να νομίζεις ότι αγόρασες μεταξωτές κορδέλες.

Σύμφωνοι, οι απόψεις του είναι ακραίες, ο λόγος του είναι πεζοδρομιακός, αλλά μη νομίζετε ότι όσα λέει και κάνει τα πιστεύει. Αποτελούν μέρος της παράστασης που δίνει με την ευγενική χορηγία όσων τον αβαντάρουν είτε γιατί πιστεύουν ότι είναι ιδανικός για να προκαλέσει την μπαχαλοποίηση της πολιτικής είτε γιατί αποτελεί την ιδανική περίπτωση για την προστασία τους.

Για να μη μασάμε τα λόγια μας, έχετε την εντύπωση ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος θα έλεγε όσα λέει εάν αυτοί που ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης δεν είχαν κάτι να κερδίσουν από τη… μαχητικότητά του; Πολύ απλά εάν ήταν τόσο… επικίνδυνος για τα συμφέροντά τους δεν θα τον ήξερε ούτε η μανούλα του. Συνεπώς τον αφήνουν να φωνάζει και να τους βρίζει –ενίοτε ονομαστικά– γιατί έτσι δεν «καρφώνονται». Και αυτός κάνει τη δουλειά του.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι το τέλειο καμουφλάζ για το σύστημα. Τι είχε πει ο Γκρούτσο Μαρξ; «Το μυστικό στη ζωή είναι η εντιμότητα και η ειλικρίνεια. Αν μπορείς να το προσποιηθείς, τα κατάφερες». Αυτό είναι γεγονός ότι το έχει καταφέρει ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης. Κατά τα λοιπά ο «Όλα τα σφάζω και όλα τα μαχαιρώνω» είναι μια κλασική περίπτωση αριβίστα την οποία περιγράφει ο κοινωνιολόγος Ευάγγελος Λεμπέσης (1904-1968):

«Απάτη είναι ως γνωστόν η αποσιώπησις της αληθείας ή η παράστασις ψευδών πραγμάτων ως αληθών. Εξ αυτού τούτου του ορισμού αυτής συνάγεται ότι η απάτη δεν ανάγεται εις την ευφυΐαν του απατεώνος, διότι πας άνθρωπος δύναται να παραστήση ψευδώς πράγματα ως αληθή, και αυτός ούτος ο βλαξ, αλλ’ εις την ευπιστίαν του θύματος, διότι έντιμα μέσα ως δυσκολώτερα, χρησιμοποιεί μόνον ο κεκτημένος πραγματικήν ατομικήν αξίαν».

Easy Writer