fbpx

Ο άνθρωπος Κυριάκος πίσω από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη

by pavlos

Η «μάχη» του «Σασμού» με το Μουντιάλ, το «Star wars» και οι βραδιές με το Netflix.

 

 Γράφει ο Αλέξανδρος Διαμάντης

 

Μια εντελώς διαφορετική συνέντευξη έδωσε –το μεσημέρι του Σαββάτου στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού– ο πρωθυπουργός, ο οποίος «έβγαλε» το κοστούμι της πολιτικής, απέφυγε τον ενίοτε ξύλινο λόγο που απαιτεί το αξίωμα και έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό του. Φυσικά, δεν έλειψαν οι προσωπικές αναφορές, το Netflix, το Luben, η τραπ, η γυμναστική αλλά και το (αγαπημένο του) «Star Wars».

Οταν η συζήτηση πήγε σε πιο προσωπικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να αποκαλύψει άγνωστες πτυχές του εαυτού του. Οπως επισήμανε, στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας ο τρόπος για να εκτονωθεί η ένταση είναι μέσω της άθλησης ή μία χαλαρή συζήτηση με τη σύζυγό του. «Να καθίσουμε στο σπίτι, να δούμε κάτι στο Netflix, να φύγουμε από το κινητό, έχει σημασία αυτό, από μία ώρα και πέρα να μην είσαι στο Twitter», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε δε ότι βρίσκει πολύ ενδιαφέρουσα τη σειρά «Σασμός», όμως τώρα βλέπει Μουντιάλ. «Είναι πολύ ωραίο το ότι στις εννέα το βράδυ υπάρχει ένα ματς για να δούμε, βλέπω Netflix, διαβάζω…», τόνισε. Λίγο αργότερα μάλιστα αποκάλυψε ότι «η Μαρέβα παραπονιέται όταν δεν βρίσκει τα παιδιά και δεν την παίρνουν τηλέφωνο γιατί έχει τη φυσική έγνοια του τι γίνεται», ενώ όταν ακούστηκε μια μουσική υπόκρουση από ένα απόσπασμα της ταινίας «Star Wars», ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι αυτό είναι το ringtone του. Η ιστορία δε πίσω απ’ αυτό είναι πως πρόκειται για ταινία που έβλεπε με τα παιδιά του και του θυμίζει άλλες εποχές…

 

Το πρόβλημα της Κατερίνας…  

Ο Κ. Μητσοτάκης, αρχικά, αναφέρθηκε στον καρκίνο του μαστού, πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αδελφή του Κατερίνα. «Το δημοσιοποίησα ακριβώς για να αναδείξω τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης και των εξετάσεων που μας επιτρέπουν να διαγνώσουμε τον καρκίνο του μαστού σε ένα πρώιμο στάδιο, ώστε να έχουμε πολύ μεγάλες πιθανότητες να τον κάνουμε καλά», είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε ότι ήδη 3.000 γυναίκες εντόπισαν καρκίνους σε πρώιμο στάδιο! Ειδική αναφορά έκανε στο Panik Button, το κουμπί με το οποίο οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακή βία θα μπορούν να ενημερώνουν άμεσα την αστυνομία. «Είναι ουσιαστικά μία κρυπτογραφημένη εφαρμογή στο κινητό, την οποία δεν χρειάζεται να τη γνωρίζει κανείς παρά μόνο η ίδια η γυναίκα, το πατάει και χωρίς να καταλάβει κανείς οτιδήποτε ειδοποιείται αυτόματα η Αστυνομία», εξήγησε και, σε προσωπικό τόνο, πρόσθεσε πως αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι οι γυναίκες να «συγχωρούν» άντρες και να επιτρέπουν συμπεριφορές που δεν θα έπρεπε να γίνουν ανεκτές. «Υπάρχουν πάντα πολλές δικαιολογίες. Αλλά οι προκαταλήψεις πρέπει να σπάσουν», σημείωσε με νόημα.

 

Οι γυναίκες και η… τραπ  

Και μιλώντας για τις γυναίκες ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην τραπ, μουσική που το τελευταίο διάστημα κατακλύζει τα «αυτιά» νέων ανθρώπων. Ο πρωθυπουργός εξήγησε γιατί δεν του αρέσει: «Η γλώσσα που χρησιμοποιούν για τις γυναίκες είναι απαράδεκτη. Λες και είναι αντικείμενα μόνο για σεξουαλική εκμετάλλευση». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είναι σημαντικό να αναδείξουμε πως αυτό το δεν είναι το μοντέλο το οποίο θέλουμε να έχουν, ειδικά τα νέα αγόρια, ή αυτό το πρότυπο που πρέπει να έχουν για τα κορίτσια.

Σε ό,τι αφορά την Κιβωτό του Κόσμου, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι τα παιδιά που βρίσκονται στις δομές είναι ασφαλή. «Εγείρονται πολλά ερωτήματα και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προκαταλάβουμε τις έρευνες των αρμοδίων αρχών και ειδικά της Δικαιοσύνης και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα. Ομως, είχαμε αρκετά δεδομένα στη διάθεσή μας για να προχωρήσουμε σε μία γρήγορη και τολμηρή κίνηση, να αλλάξουμε το διοικητικό συμβούλιο», επισήμανε.

 

Τα social media, ο Αδωνις και το Καλάθι 

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο γεγονός πως η παρουσία των γυναικών στα κοινά είναι ελλιπής. «Εχει ενδιαφέρον πως, παρότι έχουμε ποσοστώσεις στα ψηφοδέλτια, έχουμε πολλές γυναίκες στα ψηφοδέλτιά μας πια, τελικά όταν βλέπουμε τα αποτελέσματα έχουμε λιγότερες γυναίκες στη Βουλή […] Θέλουμε περισσότερες γυναίκες στη Βουλή. Και γενικά αυτή η στρατηγική, μια μικρή πτυχή της οποίας είναι τα θέματα τα οποία συζητήσαμε πριν, έχει πάρα πολύ να κάνει με το πώς υποστηρίζουμε την εργαζόμενη μητέρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα social media, στα οποία και ο ίδιος είναι ενεργός. Οχι βέβαια όσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, όπως επισήμανε η Ναταλία Γερμανού. «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μία καλή και μία σκοτεινή πλευρά. Η καλή πλευρά είναι προφανής: είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο, να ερχόμαστε σε επαφή με πολύ κόσμο. […] Η σκοτεινή πλευρά είναι η τοξικότητα, η χυδαιότητα, τα ανώνυμα σχόλια· είναι αυτή η διάθεση, τελικά, μέσα από τα social media μερικές φορές να ακούμε μόνο αυτά τα οποία θέλουμε να ακούμε», σημείωσε εξηγώντας ότι δεν βλέπει τα σχόλια κάτω από μια ανάρτηση!

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει ότι το Καλάθι του Νοικοκυριού αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, διότι λειτουργεί ο ανταγωνισμός και οι τιμές πέφτουν.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα