«Έφυγε» από τη ζωή στα 88 του χρόνια ο σπουδαίος ηθοποιός του Χόλυγουντ Ντόναλντ Σάδερλαντ.

Ειδικότερα, ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ, πρωταγωνιστής ταινιών όπως οι Αγώνες Πείνας (Τhe Hunger Games) και το Animal House, πέθανε σε ηλικία 88 ετών μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

Ο γιος του, Keifer, ανακοίνωσε το θάνατο του πατέρα του σε μια δήλωση.



«Με βαριά καρδιά, σας ανακοινώνω ότι ο πατέρας μου, Ντόναλντ Σάδερλαντ, απεβίωσε. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου”, ανέφερε. “Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μια ζωή που έζησε καλά».

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ, ο Καναδός ηθοποιός που έγινε σύμβολο της αντικουλτούρας με ταινίες όπως “Η βρώμικη δωδεκάδα”, “MASH”, “Klute” και “Don’t Look Now” και ο οποίος στη συνέχεια είχε μια παραγωγική και ευρεία καριέρα σε ταινίες όπως “Ordinary People” και “Without Limits”, πέθανε την Πέμπτη στο Μαϊάμι μετά από μακρά ασθένεια, όπως επιβεβαίωσε η CAA.

Για περισσότερο από μισό αιώνα, ο βραβευμένος με Emmy και Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός έπαιξε αξέχαστα κακούς, αντιήρωες, ρομαντικούς πρωταγωνιστές και μορφές μέντορα. Το προφίλ του είχε εκτοξευθεί πρόσφατα με τον υποστηρικτικό του ρόλο ως ο κακός πρόεδρος Σνόου στο franchise “The Hunger Games”. Πιο πρόσφατα, εμφανίστηκε ως δικαστής Parker στη σειρά “Lawmen: Bass Reeves” και στη σειρά “Swimming With Sharks” το 2022.