Με μια λιτή ανακοίνωση η οικογένεια της, αγαπημένης ηθοποιού, Δέσποινας Στυλιανοπούλου, ενημέρωσε ότι έφυγε από τη ζωή, σήμερα Παρασκευή 7/6/2024 πλήρης ημερών.

Η ανακοίνωση της οικογένειας:

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε σήμερα γαλήνια από τη ζωή, η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία και γιαγιά, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, που ήταν στο πλευρό της, μέχρι το τέλος.

Καλό ταξίδι, αγαπημένη μας,

Θα μας λείψεις πολύ»

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου υπήρξε εργάτρια του θεάτρου κι ας έγινε αγαπητή από τις ελληνικές ταινίες.
Άλλοτε σαν “ταξιτζού” κι άλλοτε σαν το κορίτσι της διπλανής πόρτας, χάριζε απλόχερα τη χαρά και το γέλιο. Λάτρης της ζωής και της οικογένειας, παρότι δεν έκανε δικά της παιδιά, μοίρασε την αγάπη της στα ανίψια της.

Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ’ την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία Ξένος της νύχτας και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς. Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.