Σφυροκοπά αλύπητα τον Στέφανο Κασσελάκη ο Νίκος Ρωμανός. «Σήμερα τον είδαμε να χάνει τα λόγια του όταν ρωτήθηκε από τον κ. Ευαγγελάτο για την εταιρεία που έκρυψε από το excel που παρουσίασε ως πόθεν έσχες. Φτάνοντας στο σημείο να πει λίγο πολύ ότι αυτό δεν αφορά τους πολίτες και κακώς συζητείται», είπε στις αρχές Ιουνίου για τον εξ Αμερικής ορμώμενο «πολιτικό». Βάζουμε εδώ την τελευταία λέξη της προηγούμενης πρότασης σε εισαγωγικά, διότι ορισμένα πράγματα στη ζωή, κερδίζονται.

Πάμε παρακάτω όμως. «Από τη μακροσκελή ανάρτηση του κ. Κασσελάκη από τις ΗΠΑ οφείλουμε να προσπεράσουμε το μεγαλύτερο μέρος της, το οποίο αναλώνεται σε σφοδρές εσωκομματικές επιθέσεις κατά πρώην και νυν "συντρόφων" του. Αυτά είναι δικά τους θέματα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε μια κυνική ομολογία. Παραδέχεται επί της ουσίας, και μάλιστα με τον πιο ωμό
τρόπο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει κυβερνητικό πρόγραμμα», μας είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τον Στέφανο Κασσελάκη. Και προσθέτει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί «ότι επί μήνες κορόιδευε τους πολίτες. Άπαντες πλέον αντιλαμβάνονται γιατί δεν τόλμησε να προσέλθει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπως είχε επανειλημμένα προσκληθεί, προκειμένου να αντικρούσει τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου για το υπέρογκο κόστος των προτάσεων του».

Ο Νίκος Ρωμανός είναι παρών και δίνει μάχη εμπροσθοφυλακής, στιβαρά, σταθερά και απαρέγκλιτα. Τα πισωγυρίσματα δεν του αρμόζουν. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, πρόσχαρος και προσβάσιμος στα στελέχη, δίνει λύσεις με την παρουσία του, ενισχύοντας κατά πολύ την επικοινωνιακή παρουσία της παράταξης. Σηκώνει το τηλέφωνο, διαθέτει το χρόνο του για να συζητήσει με τους δημοσιογράφους και είναι φύσει επιδραστικός. Δεν κάνει πίσω, αν και βαλλόμενος κατά καιρούς πανταχόθεν. Ξέρει τη δουλειά του, πιστεύει στη δουλειά του, βασίζεται στη δουλειά του και έχει σε βάθος χρόνου αποκτήσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση. Από μάχες, άλλο τίποτα και δη σε καθημερινή βάση. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι μαζί του και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Άλλωστε, από τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν ο Νίκος Ρωμανός ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και η παρουσία του είναι αναμφίβολα ένα συν για την παράταξη. Η παρουσία του εδώ και καιρό στα θέματα της επικοινωνίας της παράταξης, είναι αδιάλειπτη: από το 2017 ως το 2019 αν. εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και μετά, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν και αναβαθμίστηκε.

Ο ίδιος είναι ψυχολόγος, έχοντας αποφοιτήσει εξ ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου, το University of Essex και έχει μεταπτυχιακά στη διοίκηση επιχειρήσεων από το επίσης βρετανικό Cardiff. Έχει κάνει, είναι η αλήθεια, πάρα πολλά για το νεαρό της ηλικίας του. Άνθρωποι σαν αυτόν, δύσκολα μπαίνουν σε κάποιο καλούπι. Στο βιογραφικό του διαβάζουμε πως συνεργάζεται με το Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας. Έχει όμως δραστηριοποιηθεί και επιχειρηματικά στην εστίαση και στο μάρκετινγκ διεθνών αθλητικών διοργανώσεων. Από το 2016 έχει ενεργή εμπλοκή με τη Νέα Δημοκρατία σε στελεχιακό επίπεδο, έχοντας αρχικά οριστεί αν. Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος. Θεωρείται «ειδικός» στα κοινωνικά μέσα και στο θέμα της καταπολέμησης των ψευδών ειδήσεων και έχει δώσει αποτελεσματικότατες μάχες για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Επίσης, αρθρογραφεί επί μακρόν σε μεγάλα ΜΜΕ. Το 2019, ο Νίκος Ρωμανός ήταν υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, λαμβάνοντας 12.831 σταυρούς προτίμησης. Το σύνθημά του τότε ήταν «ανανέωση στην πράξη». Αυτό παραμένει το μότο του και σήμερα και ως ομαδικός παίκτης, συμβάλει ενεργά σε κάθε ευκαιρία στην προσπάθεια για την ανάδειξη νέων προσώπων από την ΟΝΝΕΔ και όχι μόνο.