Χείμαρρος ήταν ο Νίκος Ρωμανός με αφορμή τη θετική είδηση ότι οι αλβανικές αρχές έδωσαν άδεια στον νέο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρη, να ορκιστεί στο Στρασβούργο. Ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος ξιφούλκησε εναντίον όσων ασκούσαν κριτική στην Νέα Δημοκρατία για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στις ευρωεκλογές, με την κατηγορία ότι το πρόβλημα γίνεται διμερές, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία. Όπως έγραψε στην ανάρτηση του στο Χ, η ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας διαψεύδει όσους εχτιζαν αφηγήματα λαϊκισμού κατά των εθνικών συμφερόντων, με αποκλειστικό στόχο να κερδίσουν αντιπολιτευτικούς πόντους. 

Ο Νίκος Ρωμανός σχολίασε πολύ εύστοχα ότι η ορκωμοσία Μπελέρη στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υπογραμμίζει την ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος και διεθνοποιεί τις αυθαιρεσίες την αλβανικών αρχών κατά της ελληνικής μειονότητας, κάτι το οποίο υποτίθεται ζητούσε και η αντιπολίτευση. Επομένως, όπως συνεχίζει, δεν καταλαβαίνει γιατί η αντιπολίτευση συνεχίζει να ασκεί κριτική σε μια τόσο θετική εξέλιξη. Σημειώνεται ότι η αλβανική κυβέρνηση έδωσε άδεια ορκωμοσίας στον νέο ευρωβουλευτή, έπειτα από έντονες πιέσεις τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που πράγματι αποδεικνύει ότι το ζήτημα πλέον έχει και ευρωπαϊκή διάσταση ενώ η υποψηφιότητα και εκλογή Μπελέρη δικαίωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βοηθήσει την ελληνική μειονότητα της Β. Ηπείρου. 

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών 


Κριτική άσκησε ωστόσο και στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποδεικνύεται εξαιρετικά προβληματική τώρα που η γειτονική χώρα άλλαξε κυβέρνηση και αποφάσισε να εφαρμόσει κατά το δοκούν τη συμφωνία, δίχως να προβλέπονται ουσιαστικές κυρώσεις ή δυνατότητα ακύρωσής της. Σύμφωνα με τον ίδιο όλες αυτές τις ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης ζητούσε από την κυβέρνηση να κυρώσει τα μνημόνια της συμφωνίας, στερώντας όπλα στη φαρέτρα της χώρας, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση των Σκοπίων προκαλούσε με τη στάση της, γεγονός που αποδεικνύει την ορθή στάση της κυβέρνησης και την ακατανόητη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. 

Παράλληλα τόνισε ότι ο πρωθυπουργός όλες αυτές τις ημέρες διεθνοποιεί και τις προκλήσεις των Σκοπίων σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς και αναρωτιέται ποια ακριβώς είναι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ψήφισε μια κάκιστη συμφωνία και από τη μια ζητά από την κυβέρνηση να ψηφίσει τα μνημόνια και από την άλλη να αντιδράσει στις προκλήσεις των Σκοπίων. Και πράγματι είναι να απορεί κανείς με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζητά και τα ρέστα ενώ έφερε μια συμφωνία που ουσιαστικά ικανοποίησε όλα τα παράλογα αιτήματα των Σκοπίων, χωρίς να κερδίσει απολύτως τίποτα η χώρα μας. Και συνεχίζει να ζητά να κυρώσουμε τα μνημόνια αυτής της κάκιστης συμφωνίας, κάτι το οποίο είναι πλέον ολοφάνερα αντίθετο με τα εθνικά συμφέροντα και την ίδια την κοινή λογική. 

Ακολουθεί η ανάρτηση του Νίκου Ρωμανού: