Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κάνοντας λόγο για «νεοχουλιγκάνους», «νεοδεξιούς» και «νεογραφειοκράτες», οι οποίοι αποτελούν τα τρία στηρίγματά του.

Εξηγώντας στο Αction24, τι εννοεί με τον κάθε όρο, ο Νίκος Κοτζιάς είπε για τους «νεοχουλιγκάνους» ότι «έχει έναν χουλιγκανισμό (σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης) που δεν παίζεται, διάβασα tweet με σεξουαλικά υπονοούμενα, αυτό το έφτιαξε, είναι δικό του. Το δεύτερο είναι οι "νεοδεξιοί" που άρχιζε να τους μαζεύει ο Τσίπρας, τους έκανε μερικούς μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και μας κουνάν το δάχτυλο και μας λένε τι είναι η Αριστερά. Καταλαβαίνω γιατί είναι με τον Κασσελάκη ο Αντώναρος, αλλά να μου κουνάει το δάχτυλο; Τρίτο είναι οι "νεογραφειοκράτες", τα παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που στήριζαν τον Κασσελάκη πριν την Κεντρική Επιτροπή είναι στελέχη που σε ένα ευρύτερο σχήμα δεν θα μπορούσαν να έχουν θέση».

Ο Νίκος Κοτζιάς συνέχισε λέγοντας ότι «δεν είναι αριστερός ο Κασσελάκης», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «δικαίωμά του είναι να βρίσκεται στην πολιτική, ή να έχει δικό του κόμμα». Πρόσθεσε, όμως, ότι «με ενοχλεί όταν η πλευρά Κασσελάκη βάλλει συνεχώς κατά της κυβέρνησης Τσίπρα που ήταν η μόνη εναλλακτική εδώ και πολλά χρόνια», λέγοντας για τον πρώην πρωθυπουργό ότι ακόμη «είναι ένα πρόσωπο, ένα κεφάλαιο για το μέλλον, όχι για το τώρα».