Με ένα άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας δηλώνει υπέρ της διάταξης που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, και υπενθυμίζει ταυτόχρονα ότι ο ίδιος το 2015, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.

Σημειώνει, παράλληλα, ότι όπως έχει εξηγήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η επιδίωξή του είναι να ωριμάσει αυτή η συζήτηση στην κοινωνία, πριν έρθει προς εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι δεν πρέπει να γίνει αφορμή για τον διχασμό της κοινωνίας αλλά ούτε και να αποτελέσει αφορμή μικροκομματικής εργαλειοποίησης από την αντιπολίτευση.

Προσθέτει ότι όταν έρθει το τελικό κείμενο τότε θα έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θα περιλαμβάνει. «Είναι ευνόητο ότι είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά στο τέλος η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί», εξηγεί. Ο κ. Δένδιας καταλήγει λέγοντας ότι για να τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα θα πρέπει πρώτα να έρθει η τελική εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η δήλωση του Νίκου Δένδια:

kathim.jpg