Τις θέσεις του ιστορικού ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, για μια «ισχυρή και απρόσβλητη» Ελλάδα, όπως αυτές αποτυπώνονται στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης, υπογραμμίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Σε σχετική ανάρτησή του για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της παράταξης, ο Νίκος Δένδιας θυμίζει τα λόγια του Κωνστανίνου Καραμανλή από την ιδρυτική διακήρυξη, σημειώνοντας ότι 50 χρόνια μετά «παραμένουν οδηγός μας».

Γράφει συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ανάρτηση στο Χ:

«Η παράταξις της Νέας Δημοκρατίας υπόσχεται ότι δεν θα φεισθεί κόπων και θυσιών για να καταστήσει την Ελλάδα ισχυρή και απρόσβλητη. Με εκσυγχρονισμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις η ανεξαρτησία της Ελλάδος θα κατοχυρωθεί. Και θα είναι σεβαστή από όλους, χωρίς την ανάγκη άλλων προστατών εκτός από τους συλλογικούς οργανισμούς στους οποίους θα μετέχει με την ελεύθερη βούλησή της και σύμφωνα με τα πάγια συμφέροντα του Ελληνισμού, στα οποία περιλαμβάνεται και η μοίρα της Κύπρου.

Πενήντα χρόνια μετά, τα λόγια αυτά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, από την Ιδρυτική Διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας στις 4/10/1974, παραμένουν οδηγός μας».