Τα 50 χρόνια που κλείνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο δική της γιορτή, αλλά γιορτή της ίδιας της Δημοκρατίας επισημαίνει σε ανάρτηση του στα social media ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. 

«Είναι μια γιορτή της ίδιας της Δημοκρατίας.Τα μεγάλα κόμματα εξουσίας που οδηγούν χάρη στην πολυφωνία και την πολιτική τους ευρυχωρία σε αυτοδύναμες κυβερνήσεις αποτελούν παράγοντες πολιτικής σταθερότητας για μια Δημοκρατία. Και η πολιτική σταθερότητα των αδιάλειπτων εκλογικών κύκλων είναι ίσως η σημαντικότερη, ικανή και αναγκαία συνθήκη για να πετύχουμε σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη με ευημερία και λιγότερες ανισότητες για τους πολίτες. Γι’αυτό και τα 50 χρόνια που κλείνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο μια δική της γιορτή. Είναι μια γιορτή της ίδιας της Δημοκρατίας» γράφει και προσθέτει: 

«Η απάντηση στο ερώτημα γιατί η Νέα Δημοκρατία παραμένει η πιο ανθεκτική και χρήσιμη πολιτική παράταξη της μεταπολίτευσης βρίσκεται σε αυτά τα αποσπάσματα της ιδρυτικής της διακήρυξης που είναι διαχρονικά και ταυτόχρονα πιο επίκαιρα από ποτέ. 

-“Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος - που τόσα δεινά επεσώρευσαν στον τόπο μας - και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητος". 
- “Η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέττες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς".
- “Η Νέα Δημοκρατά υπόσχεται ότι η ελεύθερη οικονομία στην οποία πιστεύει δεν ημπορεί να αποκλείσει την διεύρυνση του οικονομικού τομέως τον οποίο ελέγχει το κράτος. Και η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν ημπορεί να βρει την δικαίωσή της χωρίς παράλληλη συμμετοχή των ευρύτερων λαϊκών τάξεων στην κατανομή του εθνικού προϊόντος".
- “H Νέα Δημοκρατία δεν θα φεισθεί κόπων και θυσιών για να καταστήσει την Ελλάδα ισχυρή και απρόσβλητη... Και θα είναι σεβαστή από όλους, χωρίς την ανάγκη άλλων προστατών εκτός από τους συλλογικούς οργανισμούς στους οποίους θα μετέχει με την ελεύθερη βούλησή της και σύμφωνα με τα πάγια συμφέροντα του Ελληνισμου".
- “Η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται ότι θα αγωνισθεί για την πλήρη και καθολική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και ότι θα επιδιώξει προς τούτο την προσαρμογή του πολιτεύματος προς τις συνθήκες της ελληνικής πραγματικότητος". 
- “Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάς όχι μόνο δικαιούται αλλά και ημπορεί να εξασφαλίσει την εξέχουσα θέση και την ευτυχία του λαού της μέσα στην Ευρώπη όπου ανήκει..... ημπορεί δε να συμβάλει πολιτικά, ηθικά και πολιτιστικά στην πραγματοποίηση της ιδέας μιάς ενωμένης Ευρώπης"». 

«Η Νέα Δημοκρατία είναι μια παράταξη λαϊκή, μεταρρυθμιστική, ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη και πατριωτική. Μια παράταξη της ευθύνης και του πραγματισμού που προφανώς έκανε και αυτή τα δικά της λάθη κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, όμως μεταβόλισε με παραγωγικό τρόπο και όλα τα χρήσιμα μαθήματα της μεγάλης κρίσης χρέους που ισοπέδωσε κυριολεκτικά το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Χρόνια πολλά για τα 50 χρόνια της ΝΔ με την ευχή και την πεποίθηση ότι θα είναι πολιτικά χρήσιμη και επίκαιρη και για τα επόμενα 50!» καταλήγει ο Άκης Σκέρτσος.