Η Νέα Δημοκρατία είναι μια ευρύτερη παράταξη με φάσμα που καλύπτει από την παραδοσιακή λαϊκή Δεξιά μέχρι την Κεντροαριστερά, επισήμανε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για τα 50 χρόνια του κόμματος. Όπως επισήμανε η παράταξη είναι σταθερός πυλώνας της Δημοκρατίας και παραμένει συμπαγής παρά τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι «η παράταξη της ΝΔ εξελίχθηκε με το πέρασμα του χρόνου. Πριν από 18-20 χρόνια είχα πει ότι είχε κλείσει ο βιοϊστορικός κύκλος των κομμάτων της μεταπολίτευσης, το βιολογικό στοιχείο ήταν η φυσική αποχώρηση των ηγεσιών. Στη συνέχεια εμπλουτίστηκε η ΝΔ από νέα ρεύματα ιδεολογικά, πολιτικά, φιλοσοφικά. Έγινε παράταξη από κόμμα δηλαδή, άνοιξε τις πόρτες της και επέλεξαν πολλοί να ενταχθούν στη ΝΔ. Η παράταξη αυτή είναι ευρύτερη, το φάσμα της καλύπτει από την παραδοσιακή λαϊκή Δεξιά μέχρι και την Κεντροαριστερά. Δείτε και τη σύνθεσή της σε επίπεδο πολιτικών στελεχών. Το θέμα είναι γιατί επέλεξαν αυτόν τον χώρο. Γιατί είναι τόσο φιλόξενη η ΝΔ, είναι μια δημοκρατική παράταξη που μπορεί να συνθέσει» σημείωσε. 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε πως «η ΝΔ μετεξελίχθηκε, παραμένει ένας σταθερός πυλώνας της Δημοκρατίας και του συστήματός μας και σήμερα έχει αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη να ανοίξει τον δρόμο για καλύτερες μέρες κάτω από το βάρος των όσων προηγήθηκαν». 

Στο ερώτημα αν υπάρχει ζήτημα στο εσωτερικό του κόμματος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απάντησε: «Στη ΝΔ βεβαίως και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, φάνηκαν και στη συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια και για άλλα θέματα. Αυτά τα αφομοιώνει η παράταξη και βεβαίως τα ενσωματώνει και η κυβέρνηση στις τελικές της επιλογές, αλλά δεν υπάρχει ζήτημα. Δεν υπάρχει ζήτημα γιατί είναι συμπαγής η ΝΔ και από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει και εναλλακτική πρόταση».