Η (α)συνέπεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τείνει να γίνει μνημειώδης.

Διά του λόγου το ασφαλές, βγαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης πριν από κάνα χρόνο και αναφερόμενος σε μια τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τις νόμιμες επισυνδέσεις λέει: «Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός διευκολύνει τα πράγματα. Η κ. Βλάχου και ο κ. Κοντολέων πρέπει να απολογηθούν γιατί έγινε η παρακολούθησή μου». Σε ερώτηση μάλιστα αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στον πρωθυπουργό, ο Ανδρουλάκης απαντά: «Η ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει να πει αν ο πρωθυπουργός έχει ποινική ευθύνη».

Έναν χρόνο μετά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει την απόφαση του Αρείου Πάγου να μπει στο αρχείο η υπόθεση των υποκλοπών.

«Η απόφαση για αρχειοθέτηση λειτουργεί ως προσωρινό πλυντήριο ευθυνών των κυβερνώντων. Αυτή η σκοτεινή κληρονομιά, κ. Μητσοτάκη, θα σας ακολουθεί μέχρι το τέλος της πολιτικής σας διαδρομής και η ιστορία θα σας κρίνει πολύ αυστηρά για όσα επιτρέψατε να συμβούν σε αυτήν τη νοσηρή υπόθεση. Αυτός αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Το ότι τα ΄χει στο μυαλό του λίγο μπερδεμένα είναι ηλίου φαεινότερο.

Το ότι δεν του άρεσε η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου είναι επίσης προφανές.

Ωστόσο, θα πρέπει κάποια στιγμή ο κ. Ανδρουλάκης να αποφασίσει: έχει εμπιστοσύνη ή όχι στην ελληνική Δικαιοσύνη;

Γιατί από τα λεγόμενά του αυτό που καταλαβαίνει κανείς (εκτός του ότι… σφύζει από συνέπεια ο πολιτικός άνδρας) είναι ότι την εμπιστεύεται (αναντίλεκτα) τη Δικαιοσύνη, αρκεί, όμως, να του «αρέσουν» οι αποφάσεις…

...