Τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με τη διαδικασία εξέτασης μαρτύρων στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις και αποκλεισμούς.
«Δε γίνεται μέσα σε δύο εβδομάδες να εξεταστούν όλοι όσοι θέλει η αντιπολίτευση. Κάναμε έναν προγραμματισμό και πρέπει να βάλουμε μια σειρά. Αποφασίστηκε συλλογικά από την επιτροπή να εξεταστεί πρώτα η περίοδος της ΝΔ. Με ποιο ρυθμό; Ξεκινάμε με τους προέδρους και τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και στη συνέχεια οι υπουργοί», τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος.
Όπως εξήγησε, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων καταθέσεων και περίπου έπειτα από έναν μήνα, θα γίνει επικαιροποίηση του καταλόγου των μαρτύρων. «Τότε θα κριθεί αν πρέπει να κληθούν κι άλλοι να καταθέσουν. Δεν είναι πολύ λογικό αυτό; Όλα είναι ανοιχτά», σημείωσε, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι παρουσιάζει παραπλανητική εικόνα στην κοινή γνώμη.
«Το να λέτε στον κόσμο ότι δεν καλούμε τον έναν ή τον άλλον είναι ανακριβές. Αν δεν ξεκινούσαμε από τους προέδρους ή τους υπουργούς, θα λέγανε ότι κρύβουμε τους υπουργούς», υπογράμμισε, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Σημανδράκο, για τον οποίο –όπως είπε– «κάθε μέρα επικαλούνται στοιχεία» και «αν δεν τον καλούσαμε τώρα δε θα λέγανε αυτά που λέγανε».