Δρομολογούνται κρίσεις σε περισσότερους από 500 φορείς του Δημοσίου, σύμφωνα με όσα είπε στα Παραπολιτικά 90,1 η αρμόδια υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση στο Δημόσιο είπε πως συνδέεται με στόχους και μπόνους παραγωγικότητας, ενώ αναφερόμενη στον ορισμό διοικήσεων σημείωσε πως πρέπει οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνονται καλύτερες και να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Η Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε επίσης πως διενεργούνται έλεγχοι νομιμότητας για το πού διατέθηκαν τα χρήματα που δόθηκαν στους δήμους. Συμπλήρωσε δε τον στόχο για πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ώστε να ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες και να ξέρει ο πολίτης ποιος είναι ο αρμόδιος. «Τους τελευταίους μήνες η χώρα εμφανίζεται με δύο πρόσωπα. Από τη μία η ανάπτυξη της οικονομίας και από την άλλη μια χώρα που έχει υποστεί πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα», τόνισε επίσης.

Για την υποψηφιότητα Κασσελάκη, είπε πως την κυβέρνηση την ενδιαφέρει μια σοβαρή αντιπολίτευση και μια γόνιμη κριτική, ώστε να βελτιώνεται και εκείνη.

Επιπλέον, ανέφερε πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 150.000 υποψήφιοι. Για δε την υποψηφιότητα Κασιδιάρη είπε πως υπάρχει ρύθμιση εάν έχεις καταδικαστεί να μπαίνεις αυτοδικαίως σε αργία.