Απαντήσεις για την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων προς την ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, και για τα αποτελέσματα της πρώτης εσωτερικής έρευνας που διεξήχθη έδωσε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως. Τόνισε ότι η διαρροή δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με θέματα διαβλητότητας της εκλογικής διαδικασίας και με την επιστολική ψήφο, υπενθύμισε ότι την περίοδο που έλαβε χώρα η διαρροή η ίδια δεν ήταν υπουργός Εσωτερικών και ανέφερε ότι ο πρώην Γ.Γ. του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης είναι πλέον εκτός του κόμματος της Ν.Δ. Απευθυνόμενη, δε, προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης σημείωσε με νόημα ότι «και ο λαϊκισμός έχει ένα όριο».

Η Νίκη Κεραμέως περιγράφει αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη: «Έλληνες που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν το 2023, για κάποιους εξ αυτών, είχαν δοθεί τα e-mail τους από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα απόδημου ελληνισμού, στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου», αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός Εσωτερικών και προσθέτει ότι «είναι σαφές ότι έγινε αυτή η διαρροή», υπογραμμίζοντας ότι δύο έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, από τη Δικαιοσύνη και την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι «το ζήτημα αυτό δεν αφορά εκλογική διαδικασία, δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες, πριν ψηφιστεί η επιστολική ψήφος, πριν καν συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. Είναι κάτι που αφορά τα προσωπικά δεδομένα και όχι την εκλογική διαδικασία».

«Για πρώτη φορά γίνεται καθολικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών», επισήμανε η Νίκη Κεραμέως και διευκρίνισε ότι «μιλάμε για μία έκνομη ενέργεια, από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Ως απάντηση στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία της αποδίδουν πολιτικές ευθύνες, η υπουργός Εσωτερικών αναφέρει: «Δεν ήμουν υπουργός τότε, μιλάμε για μία συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία εγώ ήμουν υπουργός Παιδείας και μετά υποψήφια στον βόρειο τομέα Αθηνών». Αναφορικά με την απόδοση ευθυνών επισήμανε ότι «ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης δεν είναι πλέον στην παράταξη».

>