Με την ιδιότητα της εισηγήτριας της Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τον προϋπολογισμότου 2025, η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου συνεχίζει το έργο της απερίσπαστα και προσηλωμένα στο Ευρωκοινοβούλιομε καίριες τοποθετήσεις. 

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της «Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζουμε στην Επιτροπή για τον ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ για το οικονομικό έτος 2025.

Υπό την ιδιότητά μου ως εισηγήτρια για το Τμήμα 1 του προϋπολογισμού παρουσίασα σήμερα τις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπο το Ευρωκοινοβούλιο το επόμενο διάστημα, καθώς και τις βασικές προτεραιότητες του ΕΛΚ».

Η εισήγηση 

Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για την καλή συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα.

Αύριο θα έχουμε την πρώτη συνάντηση σκιωδών εισηγητών, και θα λάβετε όλοι σήμερα το πρωί το συμβιβασμό, που προτείνω για τις εκτιμήσεις για τον οποίο είμαι βέβαιη, ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μία λειτουργική συμφωνία περνώντας τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο κείμενο του ψηφίσματος οι οποίες είναι συνολικά 54, Θα κάνω μερικές σύντομες παρατηρήσεις.

Σε γενικές γραμμές, αυτές αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι είμαστε γενικά αρκετά ευθυγραμμισμένοι. Αυτό περιλαμβάνει την δέσμευση να παραμείνουμε κάτω από το όριο του 2%, τις ανησυχίες σχετικά με τις πιέσεις στον τομέα 7 του ΠΔΠ και τη χρηματοδότηση των ομάδων των επισκεπτών των ευρωβουλευτών.

Βλέπουμε, ωστόσο, κάποιες διαφορές όταν πρόκειται για την πολιτική των κτιρίων, γι’ αυτό θα ήθελα επιτύ ευκαιρία όχι μόνο για να επιβεβαιώσω την υποστήριξη της ομάδας του ΕΛΚ και την ανακαίνιση του κτιρίου PHS, Αλλά και για να σημειώσω ότι Το έργο αυτό έχει ήδη υποστηριχθεί, όχι μόνο από το προεδρείο, αλλά κι από την επιτροπή μας. Βλέπουμε επίσης κάποιες τροπολογίες ευρύτερα θέματα, όπως η λειτουργία των κυλικείων του προσωπικού, η ρύθμιση για τους πρώην ευρώ ευρωβουλευτές και η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στα κτίρια.

Οι δικές μου τροπολογίες υπογραμμίζουν ορισμένα βασικά επιτεύγματα όσον αφορά την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, στο ρόλο της καταπολέμησης των εκστρατειών παραπληροφόρησης ως προς τον πόλεμο της Ρωσίας κατά τις Ουκρανίας και τα προβλήματα που προκύπτουν από ορισμένους κανόνες που διέπουν τις ομάδες επισκεπτών των ευρωβουλευτών.

Δεν θα αναλύσω τις τροπολογίες μία προς μία, νομίζω ότι θα σταματήσω σε αυτό το σημείο και θα πω ότι ανυπομονώ για τα δικά σας σχόλια και φυσικά για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μας αύριο.

Σας ευχαριστώ