Στο στρατόπεδο του Νίκου Ανδρουλάκη επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός. Τα νεύρα είναι τεντωμένα αφού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχεδόν δεν μιλιέται. Αιτία; Οι δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν μεν να προηγείται εν όψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής, αλλά με ποσοστά που –στην περίπτωση κατά την οποία επιβεβαιωθούν– ο δεύτερος γύρος θα είναι μια προδιαγεγραμμένη… ήττα. 

Στις δημοσκοπήσεις ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος, με διαφορές όμως που κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι θα ισχύσουν. Όπως άλλωστε κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι το αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής θα ανταποκρίνεται στα δημοσκοπικά ευρήματα. Ο λόγος; Το γεγονός πως είναι δύσκολο να αποτυπωθεί ποιοι είναι αυτοί που απαντούν στα ερωτήματα που τίθενται και κυρίως πόσοι από αυτούς θα βρεθούν στις κάλπες που θα στηθούν.

Γιατί το λέμε αυτό; Μα διότι την ίδια ώρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης… πρωτεύει στις δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αλλαγής ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη ως αναγκαία συνθήκη για να ξεφύγει το ΠΑΣΟΚ από την κατάσταση στην οποία είναι σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό ο δεύτερος γύρος για τον Νίκο Ανδρουλάκη μόνο εύκολος δεν θα είναι. Ειδικά αν τα ποσοστά του στον πρώτο γύρο είναι χαμηλά. Οι… απέναντι θα συσπειρωθούν. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι. Αυτό βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει αν στον δεύτερο γύρο περάσει ο Χάρης Δούκας. Εκεί όλα είναι ανοιχτά.

Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πολλά νεύρα και αυτά μεταφέρονται και στην ομάδα που τον πλαισιώνει. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που ο πρόεδρος του κόμματος τους επιρρίπτει ευθύνες και για τη χαμηλή προσέλευση ψηφοφόρων στις συνάξεις που πραγματοποιεί, αλλά και για τις… απώλειες στελεχών που τράβηξαν σε άλλες πολιτείες
Όχι τίποτα άλλο, ο χρόνος μετράει αντίστροφα πλέον...