Σε νέο ρεσιτάλ ομοφοβίας προέβη ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με την οποία καταδικάζει «απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων».

Είχε προηγηθεί δήλωση του δημάρχου Βόλου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή την αναφορά του τελευταίου, κατά την επίσκεψή του στον Βόλο, ότι τον έχει «χεσμ@@ο τελείως», με την οποία ο Αχιλλέας Μπέος επανέλαβε τις... γνωστές του απόψεις.

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει στη Νέα Δημοκρατία, ο Αχιλλέας Μπέος, με νέα ανάρτηση, επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο «ανεξάρτητος» που μπορεί να διατυπώνει ελέυθερα την άποψή του, με «αντρισμό», όπως λέει, επιβεβαιώνοντας τη ρατσιστική ρητορική στην οποία επιδίδεται.

Αναλυτικά σημειώνει στην ανάρτησή του:

«Στους συγγραφείς της ανακοίνωσης της Νέας Δημοκρατίας με την οποία προφανώς «φωτογραφίζομαι» και επικρίνομαι για την απάντηση που έδωσα στον προκλητικό και αηδιαστικό Κασσελάκη έχω να συστήσω να κρατήσουν τις συμβουλές, τα μαθήματα ηθικής και τις ευαισθησίες τους για τα στελέχη τους. Εγώ δεν είμαι στέλεχός της, διατηρώ την ανεξαρτησία μου και ως εκ τούτου το δικαίωμα να διατυπώνω δημόσια κι ελεύθερα την άποψη μου, όπως άλλωστε ρητά το Σύνταγμα προβλέπει. Ο λαός με εκλέγει, σε αυτόν αναφέρομαι και σε κανένα κόμμα.Τώρα σχετικά με την καραμέλα της ομοφοβίας, ας καταλάβουν ότι έλιωσε. Όταν λες την αλήθεια δεν φοβάσαι τίποτα και κανένα. Ούτε ομο –, ούτε ετερο-. Φοβίες έχουν αυτοί που υποκρίνονται και δεν τολμούν με γενναιότητα και αντρισμό να δηλώσουν δημόσια την γνώμη τους. Τόσο απλά».

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία τονίζει, επίσης, στην ανακοίνωσή της, ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος. «Ως παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι σε αντίστοιχη ομοφοβική επίθεση προέβη και ο περιφερειάρχης Αιγαίου Κώστα Μουτζούρης.