Να αποτυπωθεί στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η καταδίκη των δηλώσεων του βουλευτή του κόμματος Πέτρου Παππά περί καταλήψεων στα πανεπιστήμια ζήτησαν 3 μέλη του οργάνου, από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για τους Όλγα Γεροβασίλη, Διονύση Τεμπονέρα και Αλέκο Φλαμπουράρη, καθώς και τον γραμματέα της Νεολαίας, Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο.

Οι Γεροβασίλη, Τεμπονέρας και Φλαμπουράρης «τράβηξαν το αυτί» του «προεδρικού» Πέτρου Παππά για τις δηλώσεις του περί παράνομων φοιτητικών καταλήψεων και την άποψή του υπέρ της παρέμβασης των ΜΑΤ στα κατειλημμένα πανεπιστήμια.

Και για να μη μένουν σκιές στην... καθαρή αριστεροσύνη του κόμματος, επιβεβαιώνοντας ότι οι ισορροπίες στην Κουμουνδούρου παραμένουν εξαιρετικά εύθραυστες, κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σε άτυπη ενημέρωσή τους, υπογράμμιζαν τη στήριξή τους στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, «αδειάζοντας», όπως ζητήθηκε από τα προαναφερόμενα στελέχη της Π.Γ, τη θέση του Πέτρου Παππά, αλλά χωρίς ονομαστική αναφορά.

Χαρακτηριστικά η άτυπη ενημέρωση σημειώνει: «Συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Κατά τη συνεδρίαση αποτιμήθηκαν με θετικό πρόσημο η αντιπολιτευτική στάση, αλλά και οι πολιτικές θέσεις που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε όλα τα κομβικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα που απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων όπου ομόφωνα υπογραμμίστηκε ότι ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στήριξε και στηρίζει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο Νομοσχέδιο που καταπάτησε το άρθρο 16 του Συντάγματος...».

Την ίδια ώρα η Π.Γ. αποφάσισε τη δημιουργία μιας task force που θα παρακολουθεί ζητήματα διαβλητότητας σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καθώς και ζητήματα τυχόν παραβίασης προσωπικών δεδομένων, με αφορμή την υπόθεση της διαρροής των email στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Για τη διαμόρφωση του ψηφοδελτίου, 35 θέσεις θα καλυφθούν από τις προκριματικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν υβριδικά στις 14 Απριλίου. Οι δύο ευρωβουλευτές Αρβανίτης και Κουντουρά θα ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο χωρίς να μπουν σε προκριματικές, ενώ πέντε υποψήφιοι θα οριστούν στο ψηφοδέλτιο από τον πρόεδρο. Επίσης αποφασίστηκε πως θα ισχύσει ποσόστωση.

Στις προκριματικές θα λάβουν μέρος περίπου 400 άτομα, τα οποία θα επιλέξουν την περιφέρεια στην οποία επιθυμούν να εκτεθούν. Στην ψηφοφορία για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου που θα γίνει τόσο με κάλπες όσο και ηλεκτρονικά μέσω του iSyriza θα μπορούν να λάβουν μέρος εκτός των μελών και φίλοι του κόμματος.