Το κατώφλι των ανακριτών και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ, αναμένεται να περάσουν σήμερα το μεσημέρι οι πρώτοι κατηγορούμενοι χούλιγκαν, υπόλογοι για βαριά αδικήματα, για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη. Σήμερα πρόκειται να απολογηθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κατηγορουμένων που θα οδηγηθούν ενώπιον των τριών ανακριτών που ορίστηκαν για την υπόθεση.  Ενώπιον των δικαστικών λειτουργών αναμένεται να βρεθούν περίπου 30 από τους κατηγορούμενους ανά ομάδες των 10 έως 12 ατόμων σε καθένα Ανακριτή.

Οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς και άλλα.

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους, καθώς ο δράστης του εγκλήματος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:
*εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
*ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)
*έκρηξης (κακούργημα)
*κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

καθώς και τα πλημμελήματα:
*διατάραξη κοινής ειρήνης
*επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή
*φθορά ξένης ιδιοκτησίας
*βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)
*παράνομη οπλοφορία
*οπλοχρησία
*κατοχή φωτοβολίδων